iltasyazilim
FD Üye
Medine Gülü Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı nar çiçeği ! Kurutulmuş
*4 litre sıcak su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 çubuk tarçın
*1 fiske kuşburnu
*1 fiske ada çayı
*34 yaprak reyhan
*45 adet papatya
*2 su bardağı şeker ve damağa göre fazla*veya eksiltebilirsiniz
Medine Gülü Şerbeti Tarifi Yapılışı Öncelik sıcak suyun kaynar olması*nar çiçeğini yıkayıp kaynayan suyumuza ekleyip*şekerle eriyene kadar karıştırmalıyız Şeker ölçüsünü
damağımıza göre*ayarlayıp geriye kalan malzemeleri ilave edip*15 dk Kaynatıp ocaktan alalım oda sıcaklığı kıvamına gelince temiz bir tülbentle süzelim
cam kavanoza alıp soğuması için buzdolabına kaldıralım Diledikçe afiyet sofrasına alalım
Not; bu şerbetin Osmanlı döneminde sindirim sistemine bağırsak ve mide ağrısı gibi bir çok*faydası bulunduğu sabittir Özellikle yağ yakıcı olarak öncelikli faydalardandır
Afiyet olsun
*2 yemek kaşığı nar çiçeği ! Kurutulmuş
*4 litre sıcak su
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 çubuk tarçın
*1 fiske kuşburnu
*1 fiske ada çayı
*34 yaprak reyhan
*45 adet papatya
*2 su bardağı şeker ve damağa göre fazla*veya eksiltebilirsiniz
Medine Gülü Şerbeti Tarifi Yapılışı Öncelik sıcak suyun kaynar olması*nar çiçeğini yıkayıp kaynayan suyumuza ekleyip*şekerle eriyene kadar karıştırmalıyız Şeker ölçüsünü
damağımıza göre*ayarlayıp geriye kalan malzemeleri ilave edip*15 dk Kaynatıp ocaktan alalım oda sıcaklığı kıvamına gelince temiz bir tülbentle süzelim
cam kavanoza alıp soğuması için buzdolabına kaldıralım Diledikçe afiyet sofrasına alalım
Not; bu şerbetin Osmanlı döneminde sindirim sistemine bağırsak ve mide ağrısı gibi bir çok*faydası bulunduğu sabittir Özellikle yağ yakıcı olarak öncelikli faydalardandır
Afiyet olsun