iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı 2 çorba kaşığı bal 34 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
1 paket çiğ krema 1 su bardağı toz şeker 1 kutu Dr Oetker kaymak tadında krem şanti 12 kutu Labne peyniri
ZAMBAK (KALA)
Rusça’da adı kala olan bu çiçeğin yapımı son derece basit
2 yumurta 12 su bardağı toz şeker 12 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu
Hazırlanışı;
Tereyağı ve şekeri benmari usulü eritin, biraz ılıttıktan sonra yumurta, bal ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın (tereyağ sıcak olmamalı yoksa yumurtalar pişer) Unu ilave edip tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırıp hamurunuzu toparlayın, çok sert bir hamur olmayacak Hamurdan 78 beze yapın ve altına, üstüne bol un serperek yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar yapın Düzensiz hamurları tencere kapağı yardımıyla düzgün yuvarlaklar haline getirebilirsiniz Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup 200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika, rengi hafif dönünceye dek pişirip fırından çıkartıyoruz Hamurları tek tek bu şekilde pişiriyoruz, tepsiniz büyükse ikişer ikişer de pişirebilirsiniz Hafif soğumasını bekleyerek tepsiden alırsanız kırılmasını engellemiş olursunuz Sırasıyla bir kat bisküvi arasına krema sürerek katları tamamlayın En son olarak da pastanızın üzerini krema ile kaplayıp KALA (Zambak) ile süsleyiniz Ben yan kısımlarını da kırık fındıkla süsledim siz arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
Krema ve şekeri yoğunlaşana kadar çırpıyoruz, Labne peynirini ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz Diğer tarafta hazırladığımız krem şantiyi de içine karıştırıp kremayı tamamlıyoruz ( Çiğ kremalı harç kullanmak istemezseniz kendi hazırladığınız bir pasta kremasını ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şanti ile hazırladığınız krema ile kaplayabilirsiniz )
Hepsini karıştırıp krep kıvamında hamur yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapıyoruz Isıtılmış fırında üzeri kabarıp hafif rengi dönene kadar 56 dakika pişiriyoruz ve fırından çıkarıyoruz Fırından çıkar çıkmaz sıcakken alt köşelerini sıkıca birleştiriyoruz Bu işlemi henüz sıcakken yapmalıyız aksi taktirde kenarlar soğuyunca yapışma işlemi gerçekleşmiyor Elimizde kalan hamurları da aynı şekilde pişiriyoruz Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip arasına limon kabuğundan yaptığımız şeritleri koyarak süslüyoruz
Afiyet Olsun
3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı 2 çorba kaşığı bal 34 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
1 paket çiğ krema 1 su bardağı toz şeker 1 kutu Dr Oetker kaymak tadında krem şanti 12 kutu Labne peyniri
ZAMBAK (KALA)
Rusça’da adı kala olan bu çiçeğin yapımı son derece basit
2 yumurta 12 su bardağı toz şeker 12 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu
Hazırlanışı;
Tereyağı ve şekeri benmari usulü eritin, biraz ılıttıktan sonra yumurta, bal ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın (tereyağ sıcak olmamalı yoksa yumurtalar pişer) Unu ilave edip tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırıp hamurunuzu toparlayın, çok sert bir hamur olmayacak Hamurdan 78 beze yapın ve altına, üstüne bol un serperek yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar yapın Düzensiz hamurları tencere kapağı yardımıyla düzgün yuvarlaklar haline getirebilirsiniz Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup 200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika, rengi hafif dönünceye dek pişirip fırından çıkartıyoruz Hamurları tek tek bu şekilde pişiriyoruz, tepsiniz büyükse ikişer ikişer de pişirebilirsiniz Hafif soğumasını bekleyerek tepsiden alırsanız kırılmasını engellemiş olursunuz Sırasıyla bir kat bisküvi arasına krema sürerek katları tamamlayın En son olarak da pastanızın üzerini krema ile kaplayıp KALA (Zambak) ile süsleyiniz Ben yan kısımlarını da kırık fındıkla süsledim siz arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
Krema ve şekeri yoğunlaşana kadar çırpıyoruz, Labne peynirini ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz Diğer tarafta hazırladığımız krem şantiyi de içine karıştırıp kremayı tamamlıyoruz ( Çiğ kremalı harç kullanmak istemezseniz kendi hazırladığınız bir pasta kremasını ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şanti ile hazırladığınız krema ile kaplayabilirsiniz )
Hepsini karıştırıp krep kıvamında hamur yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapıyoruz Isıtılmış fırında üzeri kabarıp hafif rengi dönene kadar 56 dakika pişiriyoruz ve fırından çıkarıyoruz Fırından çıkar çıkmaz sıcakken alt köşelerini sıkıca birleştiriyoruz Bu işlemi henüz sıcakken yapmalıyız aksi taktirde kenarlar soğuyunca yapışma işlemi gerçekleşmiyor Elimizde kalan hamurları da aynı şekilde pişiriyoruz Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip arasına limon kabuğundan yaptığımız şeritleri koyarak süslüyoruz
Afiyet Olsun