Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Medovik ( Ballı ) Pasta

Medovik ( Ballı ) Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler;
3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı 2 çorba kaşığı bal 34 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;
1 paket çiğ krema 1 su bardağı toz şeker 1 kutu Dr Oetker kaymak tadında krem şanti 12 kutu Labne peyniri

ZAMBAK (KALA)

Rusça’da adı kala olan bu çiçeğin yapımı son derece basit
2 yumurta 12 su bardağı toz şeker 12 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu

Hazırlanışı;

Tereyağı ve şekeri benmari usulü eritin, biraz ılıttıktan sonra yumurta, bal ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın (tereyağ sıcak olmamalı yoksa yumurtalar pişer) Unu ilave edip tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırıp hamurunuzu toparlayın, çok sert bir hamur olmayacak Hamurdan 78 beze yapın ve altına, üstüne bol un serperek yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar yapın Düzensiz hamurları tencere kapağı yardımıyla düzgün yuvarlaklar haline getirebilirsiniz Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup 200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika, rengi hafif dönünceye dek pişirip fırından çıkartıyoruz Hamurları tek tek bu şekilde pişiriyoruz, tepsiniz büyükse ikişer ikişer de pişirebilirsiniz Hafif soğumasını bekleyerek tepsiden alırsanız kırılmasını engellemiş olursunuz Sırasıyla bir kat bisküvi arasına krema sürerek katları tamamlayın En son olarak da pastanızın üzerini krema ile kaplayıp KALA (Zambak) ile süsleyiniz Ben yan kısımlarını da kırık fındıkla süsledim siz arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz

Krema ve şekeri yoğunlaşana kadar çırpıyoruz, Labne peynirini ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz Diğer tarafta hazırladığımız krem şantiyi de içine karıştırıp kremayı tamamlıyoruz ( Çiğ kremalı harç kullanmak istemezseniz kendi hazırladığınız bir pasta kremasını ara katlara sürüp dışını 2 paket krem şanti ile hazırladığınız krema ile kaplayabilirsiniz )

Hepsini karıştırıp krep kıvamında hamur yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapıyoruz Isıtılmış fırında üzeri kabarıp hafif rengi dönene kadar 56 dakika pişiriyoruz ve fırından çıkarıyoruz Fırından çıkar çıkmaz sıcakken alt köşelerini sıkıca birleştiriyoruz Bu işlemi henüz sıcakken yapmalıyız aksi taktirde kenarlar soğuyunca yapışma işlemi gerçekleşmiyor Elimizde kalan hamurları da aynı şekilde pişiriyoruz Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip arasına limon kabuğundan yaptığımız şeritleri koyarak süslüyoruz

Afiyet Olsun





 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt