Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Medovik Pasta (Meşhur Ballı Rus Pastası)

Medovik Pasta (Meşhur Ballı Rus Pastası)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
HAMURU icin MALZEMELER:
3 yumurta 120g tereyag veya margarin 1 cay bardagi kadar seker 3 corba kasigi dolusu bal (mümkünse kalitelisinden, hamurun kivamini dogrudan etkiliyor) 1 bucuk paket kabartma tozu 4 su bardagi kadar un 1 paket vanilya sekeri KREMASI icin MALZEMELER:
Takriben 4 su bardagi sivi krema (ben Sweetened Condensed Milk ile hazirladim) 1 su bardagi seker SÜSLEMEK icin MALZEMELER:
1 büyük tablet sütlü cikolata 34yemek kasigi sivi krema HAZIRLANISI:
Kremasini hazirlamak icin belirtigim malzemlerin hepsini koyulasincaya dek cirpin Hamurunu hazirlamak icin yumurta ve sekeri iyice cirpin Bali kücük bir tavaya alip isitin, kabartma tozunu ekleyin ve köpürene dek en fazla 1 dakika pisirin Köpüren karisimi yumurtali karisima ilave edin Eritip illittiginiz tereyag veya margarinide ilave edin Son olarak un ve vanilya sekerini azar azar ekleyip hafif sert bir hamur yogurun Hamuru 6 parcaya bölün Merdane yardimi ile unlu bir zeminde acin (orta boy tencere kapaginizla ölcün ve ondan biraz daha büyük acin) Yagli kagit serdginiz tepiye birtane koyup, catalla birkac yerinden delerek önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 23 dakika pisirin (!Dikkat edin yanmasin!) Hepsi pisince tencere kapagi ile kesip ayni boyda olmalarini saglayin Arta kalan bisküvileri pastanin etrafini süslemek icin robotta un haline getirin Pisen bisküvilerden teker teker alip aralarina, üstüne, disina hazirladiginiz kremadan sürün Tamamen krema ile kaplanacak Kenarlarini ise cektiginiz bisküvi unlari ile kapatiniz Süslemek icin; Cikolatayi benmari usulü eritip krema ile iyice karistirinSıkma torbasina koyup süsleyin En az 1 gecebuzdolabinda bekletin! Hatta 2 gece ) bekledikce lezzetine lezzet katiyor ) normalde 3 gece beklemeliymis!
#tarif alıntıdır Çok lezzetli bir pastadır ugraştırıcı olsada değer diye düşünüyorum

858,496Konular
982,161Mesajlar
30,101Kullanıcılar
omerdemir1Son üye
Üst Alt