meğersem esnaf mışta ozan güven ayakkabı mağazası nerede ali ateş güven ozan pabuç mağazası 35 numara satan mağazalar mağazasının adı ekranların sevilen yüzü Ozan Güven vakti vaktinde bir ayakkabıcıda çalışmış ve ayakkabi satışları ile kadınlarla ilgili ilgnç anılar var 'GICIK OLDUĞUMA AYAKKABI SATMAM!' 1548635004 1548635004 megersemesnafmista5c4e4b7fbbd59megersemesnafmista5c4e4b7fbbd59 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberozan18mart&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg KONSERVATUVAR YILLARINDA HARÇLIK ÇIKARMAK İÇİN BAŞLADIĞI AYAKKABI SATICILIĞINDA 15 YILI DEVİREN OYUNCU OZAN GÜVEN, “ACILEN GICIK OLDUĞUM KADINA SATMASAM ‘OZAN HAVALI DERLER’ DİYOR Ozan Güven, 15 yıl önce konservatuvarda okurken tezgâhtarlık yaptığı bayan pabuç mağazasının hemen sahiplerinden “35 numara giyen kadından korkulur dedi, ortalık karıştı Oysa o “Çeşidi değil, 35 numarayı satış zordur anlamında söylemiş Peki bayan ayakkabısı satmak zorlama mu? “Bir şey satmadan kadınlarla uğraşmak zordur zaten bir de bir şey satış üstüne mesleğiniz varsa, gerçekten Allah yardımcınız olsun diye yanıtlıyor bu soruyu “POPÜLER ve yakışıklı bir oyuncu olarak kadınlarla yaşadığı acayip olaylar var mı? Ozan Güven’in yanıtı şöyle oluyor: “Bir Takım müşterilerimiz var her gün gelip kundura alıyorlar Benim ‘O ayakkabıdan sende var’ deyip geri gönderdiğim çok müşterim olmuştur Gıcık olduğum kadına da ayakkabı satmam Vaktiyle satmadığım çok oldu lakin şu anda böyle bir şey yapsam ‘Ozan Güven havalı’ olarak algılanır Fiilen yakışmadığını düşündüysem söylerim Uğur Abi’nin bir sözüyle oyunculuğu bırakacaktım Uğur Yücel’in “İkinci Baharda yönetmen olarak çalışırken “Bir çift yeşil gözle oyuncu olunmaz dediğini söyleyen Ozan Güven, “Genellikle söylemişti bu lafı fakat ben üstüme çok alınmıştım Oyunculuğu bırakmayı düşündüm Ama sonradan o söz mihenk taşı oldu diyor Oynadığı “Bir İstanbul Masalı dizisindeki Demir karakteriyle yıldızı parlayan, ardındaki “Balalayka, “GORA ve “AROG filmlerindeki performansıyla göz dolduran Ozan Güven şimdilerde “Canım Ailem dizisiyle izleyici karşı 15 sene önce konservatuvarda okurken tezgâhtarlık yaptığı kadın ayakkabısı satan mağazanın yıllar daha sonra sahibi olan Ozan Güven, “Arkadaki cebinize çekecek değdiği zaman bu mesleği bırakamazsınız diyor “Bir İstanbul Masalından sonradan ilk projeniz Neden bu kadar uzun süre beklediniz? Askere gitmeden önce “Hırsız Polis dizisinde dörtbeş bölüm konuk oyuncu olarak oynadım onun dışında başka bir proje olmadı Askere gittim geldim Dört sene aradan daha sonra ise “Canım Ailem oldu Neden bu kadar zaman beklediniz? İki sene bir dizide oynayınca her hafta kendimi seyretmekten çok sıkıldım Seyredenlerin de benden bıkmalarını istemedim Demir karakterini oynuyorsunuz, ertesi sene başka bir şeye başlatmak bana çekici gelmiyor Hem her yıl bir projede yer elde etmek beni yoruyor Uzun zaman oyunculuk yapacak olan biri olarak iki sene çalışayım, dört yıl durayım, iki sene çalışayım, iki sene durayım istiyorum Ali karakteriyle ilgili neler söyleyeceksiniz Sizi Ali’de etkileyen ne oldu? id Ali’nin başına buyruk, saf ve temiz bir tip olması beni çok ilgilendirdi “Bir İstanbul Masalında bir playboy’u oynadım Ali biraz daha Anadolu adamı Gemilerde çalışıyor, aşkı için para biriktiriyor Böyle adamlar fazla kalmadı Öyle adamları yâd etmek ve kendime de andırmak için bu rolü kabul ettim Ali’yi oynamak bana keyif veriyor Proje ilk bölümden itibaren büyük ilgi gördü Bu kadar beğenileceğini tahmin etmiş miydiniz? Ben azıcık ediyordum Uğur Abi ne zamandan beri komedi oynamıyordu Ben basmakalıp ortalıklarda yoktum Yeni gelen oyuncular çok yetenekliler Sıcak bir hikâye olduğu için başka türlü bir iş olacağını biliyorduk Dizi formatıyla bütünleşen formatı kırdık Unutulmuş ilişkiler var Birinin başı derde girdiği vakit hemencecik yardıma koşulurdu Bu dizide büyük kasaba ortasında köy kafasıyla yaşamış, dayanışma içinde olan insanların hikâyesi Diziyle birlikte Şebnem Bozoklu’nun yıldızı parladı Siz onunla ilgili ne söyleyeceksiniz? Önümüzdeki senelerde Şebnem çok konuşulacak diyorum Manâlı bayan oyunculardan biri olacağını düşünüyorum Doğrusu çekingen bir adamım Dizide nişanlınız kadar aldatılıyorsunuz Hakiki hayatta hiç aldatıldınız mı? Yaşamadan bunu bilemezsiniz fakat hayatta insanın başına her şey gelebilir Birisi gidecekse ona ‘dur’ diyemezsiniz Birileri gidecekse ordu toplasanız onu tekrar durduramazsınız O yüzden büyük laflar etmek istemem ilişkiler hakkında Öyle bana kimse bunu yapamaz falan gibi bakmıyorum meseleye Lakin aynı zamanda nişanlı olan başka bir kıza da siz âşık oldunuz Aşk enteresan bir şey Nereden ne süre, nasıl, kiminle olacağı belirli olmayan bir durum Hakiki hayatta gazeteleri açtığımız vakit neler olduğunu aşağı yukarı okuyoruz Daha ağır ve acayip şeyler yaşanıyor Uğur Yücel gibi bir oyuncuyla hedeflemek sizin için ne açıklama ediyor? Uğur Abi’yle “İkinci Baharda yönetmen olarak, “Balalaykada ve “Hırsız Poliste oyuncu olarak çalıştım Şimdi de “Canım Ailemde yan yanayız Onun adı Uğur Yücel ya daha ne denir oysa Uğur Abi “İkinci Baharda yönetmen olarak çalışırken bana “Bir çift yeşil gözle oyuncu olunmaz demişti Genelde söylemişti bu lafı lakin ben üstüme çok alınmıştım Oyunculuğu bırakmayı düşündüm Fakat sonradan o söz mihenk taşı oldu Ve ben Uğur Abi’den fazla şey öğrendim Oyunculuğa başlarken gözleriniz şaşı diye konservatuvara alınmadığınız yazıldı doğru mu? Iyice röportajda yaptığım bir geyikti Şakaydı ve olağandışı bir yere gitti Hatta bir keresinde “Yarın şaşılık ameliyatı oluyorum demiştim birilerine haber yapmışlar Kayınpederim evi aramış Türkan’a “Geçmiş olsun Ozan ameliyat olmuş demişler Ancak evde uyuyordum Ekranda sizi izleyenler yaşlandığınızı ve çöktüğünüz söylüyor Natürel birazcık yaşlandım Ama “Bir İstanbul Masalında oynadığım Demir fresh bir adamdı, şu lahza oynadığım Ali ise daha kendi halinde Bir ara ‘genç kızların sevgilisi’ diye payeler verildi Eee ne oldu acilen (Gülüyor) Ben o süre söylüyordum üç sene sonra kimse böyle bir şey söylemeyecek diye İnsanların kafalarını karıştırmayın diyordum Genç kızların ilgisi sizi rahatsız ediyor mu bu anlamda? Ben çok çekingen bir adamım doğrusu Televizyonda kendimi seyredemiyorum ‘Genç kızların sevgilisi’ gibi sıfatlar hoşuma gitmiyor Kendinizi yakışıklı bulmuyor musunuz? Ben mi hiç Tamam bir şey var lakin pozitif abartılmasın Ben o taraflara kulaklarımı fazla tıkıyorum Gıcık olduğuma pabuç satmam Oyunculuk dışarıda üstelik ayakkabıcılık yapıyorsunuz “35 numara giyen kadından korkacaksınız açıklamanız basmakalıp tepki çekti Ben o anlamda söylememiştim hatalı anlaşıldı Eskiden çok çeşitlilik yoktu 35 numara ise bir tane gelirdi 35 numara giyen bir kadın geldiği zaman o müşteriye kimse görmek istemezdi çünkü ona fazla alternatif sunamazdınız Numarası yok, çeşiti yok 35 numara pabuç satış zordur anlamında söyledim Fakat bütün 35 numaralı kadınlar ayaklandılar Kaç yıldır ayakkabıcılık yapıyorsunuz? 15 yıldır Ayakkabıcılığa başladığımda oyunculuk yapıyor, konservatuvar okuyor ve burada tezgâhtarlık yapıyordum Sonradan Ramazan’la birlikte çalışmaya başladık Popüler bir oyuncu olarak ayakkabıcılık yapmaya devam edecek misiniz? Edeceğim natürel Bir laf vardır ‘Arka cebine çekecek değdiği süre bu mesleği bırakamazsın’ Ölene kadar devam edeceğim ayakkabıcılığa Kadınlarla mücâdele etmek zor mu? Birine beddua edecekseniz ‘Allah seni kadın ayakkabıcısı yapsın’ deyin (Gülüyor) Zor iştir ya kadınlarla mücâdele etmek Müşterilerle yaşadığınız garip estanteneler var mı? Bazı müşterilerimiz var her gün gelip ayakkabı alıyorlar Benim ‘O ayakkabıdan sende var’ deyip geri gönderdiğim çok müşterim olmuştur Gıcık olduğum kadına da kundura satmam Önceden satmadığım fazla oldu lakin hemen böyle bir şey yapsam ‘Ozan Güven havalı’ falan olarak algılanır Aslında yakışmadığını düşündüysem söylerim Çok çirkin oldu, senin ayağına yakışmadı alma derim Pabuç ayakta hoş durmalı Sırf moda diye abuk subuk sapan şeyler giyinmemeli Ayağımı gazdan çektim 45 yıl önce baba oldunuz Nasıl gidiyor babalık? Süper Ali Alev ilginç bir çocuk Gene olsa yine yaparım 29 yaşında baba oldunuz Evli ve çocuk sahibi almak sizin meslekte pek tercih edilmiyor Bir erkekle ve bir kadınla aynı eve gireceksiniz ve hayatınızın ardına kadar birlikte yaşayacaksınız Akla Yatkın baktığınız süre fazla saçma Fakat şöyle söyleyebilirim: İç güdülerin ‘Senin baba olman lüzumlu ve evlenmen lazım’ diyorsa o vakit evleniyorsunuz ve çocuğunuz oluyor Ardından da keşke daha önce yapsaydım diyorsunuz Fazla ani bir izaç yaşadınız İlişkimizin birincil günü de, evlenince de bir yorumlama yapmadık Duydular ve yazdılar Biz Türkan’la 10 yıldır birlikteyiz Baba edinmek hayatınızda neleri değiştirdi? Ayağımı gazdan çektim en ilk önce Otomobil kullanırken daha yavaş kullanıyorum Egolarımızla iş yapıyoruz Ama artık ben yokum Ali Alev var Babalık öye acayip bir şey İnsanın kendini ehlileştirmesi için yapabileceği en iyi şey bence çocuk sahibi elde etmek Evliliğinizde mutluluğun sırrı nedir? Mülâkat yaparken evliliğim hakkında fazla fazla konuşmamak (Gülüyor) Nasıl bir babasınız? Ben kendi kendini çok iyi açıklama edebilen bir adam değilim Bunu Ali Ateş’e sormak lüzumlu Oğlum için her şeyi yapabilirim Onunla her zaman dost olacağımı düşünüyordum lakin ara sıra baba olduğumu hissettirmek ikimiz için daha sağlıklı Gecce gezmelerinden kendinizi geri çektiniz galiba Zaten yaş itibariyle fazla pozitif dışarı çıkamıyorsunuz Ertesi gün toparlayamıyorsunuz kendinizi Eşimle beraber çıkarız, farklı çıkarız Herkesin kendi hayatı var Izaç iki kişinin kurduğu tek bir hayattan ibaret yok