Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mehmet Akif Ersoyun bütün eserleri

Mehmet Akif Ersoyun bütün eserleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mehmet Akif Ersoyun kitapları

Şairin Safahat adı aşağı toplanan şiirleri 7 kitaptan oluşmuştur Şair, İstiklâl Marşı'nı Safahat'a koymamıştır Nedenini ise şöyle açıklar: Çünkü ben onu milletimin kalbine gömdüm

1 Kitap: Safahat (1911) 44 manzume içerir Siyasal olaylar, gizemli duygular, dünyevi görevlerden bahsedilir
2 Kitap: Süleymaniye Kürsüsünde (1912) Süleymaniye Camisi'ne giden iki kişinin söyleşileri ile başlar, kürsüde Seyyah Abdürreşit İbrahim'in konuşturulduğu uzun bir bölümle devam eder
3 Kitap: Hakkın Sesleri (1913) Topluma İslami mesajı yaymaya çalışan on manzumedir Ateizme, ırkçılığa, umutsuzluğa çatılmaktadır
4 Kitap: Fatih Kürsüsünde (1914) Fatih Camisi'ne dışarı giden iki kişinin söyleşileri ile başlar, vaizin uzun konuşması ile devam eder Tembellik, irtica (gericilik), batı taklitçiliği eleştirilir
5 Kitap: Hatıralar (1917) Âkif'in gezdiği yerdeki izlenimleri ve toplumsal felaketler karşı Allah'a yakarışını içerir
6 Kitap: Asım (1924) Hocazade ile Köse İmam arasındaki konuşmalar şeklinde planlanmış tek parça eserdir Eğitimöğretim, ırkçılık, savaş vurgunculuğu, batıcılık, gibi böylece fazla konudan bahseder
7 Kitap: Gölgesada (1933) 19181933 arasında yazılı 41 adet manzumeyi içerir Herbiri, yazıldıkları dönemin izlerini taşır Üç adam başına ayet yorumu şeklindedir
8 Kitap: Safahat (Toplu Basım) (ilki 1943) 6 Safahatı'ı bir araya getirir 1943'teki toplu basımının sonuna Âkif'in hayattayken basılmamış şiirlerini taşıyan Damadı Ömer Rıza Doğrul göre bir araya getirilmiş 16 manzumeden ibaret Son Safahat başlıklı birim eklenmiştir *

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt