Mehmet Akİf Ersoyun İbretlİk Anisi mehmet akif ersoy anıları mehmet akif ersoyun anıları ersoy un anısı ersoyun anısı ile ilgili anılar Mehmet Akİf Ersoyun İbretlİk Anisi Mehmet Akif her sabah namazı için sultanahmet camiine gelirher gelişindede ihtiyar bir adamın kendisinden önce gelmiş görürNe değin erken gelirse gelsin bu durum değişmeyen Yaşlı adam mutlaka ondan önce gelmiş olur Fakat bu ihtiyar piri fani ve bu nur yüzlü adam hiç durmaksızın ağlamakta ve gözyaiı dökmektedirbundan sonra Mehmet Akif şöyle anlatıyor: Bu yaşlı insanın bir gün yanında sokuldum ve niçin defalarca ağladığını sordumve ona Cenabı Hakkın rahmetinin enginliğini anlattımama o yinede ağlamasına devam ettiBana derdimi tazeleme git dedi Ben yinede ısrar ettimçaresiz kaldı ve yine gözyaşları içinde bana şunları anlattı Ben dedi 2Abdülhamit vaktinde orduda binbaşıydımve ailem fazla zengindikışladan ayrılamıyordumancak birgün anne ve babamı ard arda vefat haberlerini aldım Ailede benden başkada işlerimizi yürütecek kimsede yoktuçiftlikler,dükkanlar,mağazalar ortada kalmıştıhemen sadarete bir tatbik yazdım ve istifa etmek istediğimi bildirdim sadaretten gelen yanıt menfiydiistifam kabul olmamıştıben ikinci arkasından da üçüncü bir müracatta bir müracatta bulundumama her defasında aynı cevaplakarşılaştım Bunun üstüne hünkara müracata karar verdimbu karararımı sadarete bildirdimisteğim kabul edildidurumumu hünkara vicahi olarak anlattımelimden geldiğince mazeretimin meşruluğunu ispata çalıştımhünkar istifa talebimden hoşlanmamıştıyüz ifadesinden bunu iyi anlamak hiçte güç değildiisteksiz bir işaretle elinin tersi ileri git dedi,seni istifa ettirdik dedi Ben sevinerek huzurundan ayrıldım eve döndümo gece rüyamda osmanlı ordusu tabur tabur,bölük bölük geliyor ve EFENDİMİZE kontrol veriyordubu ordu idi oysa kısa bir vakit daha sonra tüm cihana karşısında kavga verecektive bu ordunun teftişini bizzat EFENDİMİZ yapıyordu Yanında 4 büyük halife olduğu halde efendimiz önünden geçen bölük ve taburları denetim ederken ondan bir adım geride terbiye ve edep içinde boynu bükük Abdülhamid de bulunuyorduderken benim taburda geçmeye başladıFakat tabur dağınıktıbaşlarında kumandanları yoktu EFENDİMİZ bunu görür görmez Abdülhamid cennet mekana:Bu birliğin kumandanı nerde diye sordu?oda talebi üzerine istifa ettirdik dediişte o esnada EFENDİMİZ beni bütün ömür boyu ağlatacak şu sözü söyledi:senin istifa ettirdiğini bizde istifa ettirdik dedi Söyle bunu duyduktan daha sonra ben ağlamayayımda kim ağlasın? Ve Mehmet Akif diyor:ihtiyar adam ağlamasına,inlemesine devam etti derdi büyüktüsessizce yanından uzaklaştımzaten başkada yapabileceğim bir şey yoktuzira bu piri fani tesellisini EFENDİMİZ den bekliyordukabul edildiği müjdesi gelmeden belliki inlemesi dinmeyecekti