Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mehmet Akif Ersoy'un Türk Eğitim Tarihindeki Yeri

Mehmet Akif Ersoy'un Türk Eğitim Tarihindeki Yeri
0
129

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mehmet Akif Ersoy'un Türk Eğitim Tarihindeki Yeri Hakkında Bilgi

Mehmet Akif Ersoy Türk eğitim tarihinde Manâlı adımlar atmış ve attığı adımı başarıyla sonuçlandırmış şair ve yazarımızdırEn önemli eseri ise ona Milli Şair ünvanını kazandıran İstiklal Marşı dır

Mısırda Üniversite Türk Edebiyatı okutmuşturKurtuluş Savaşı vaktinde isyancıları doğru yola getirmek için kurulan tavsiye heyetlerinde ve daha genellikle, halkı Ulusal Mücadelenin amaçları hakkında aydınlatmıştırO, Büyük saygınlığı bulunan zinde bir şair ve düşünür olduğu için, Kurtuluş Savaşı yıllarında giriştiği halkı yakma çabalarında fazla etkili olmuştur

Tanzimat Döneminde açılan mekteplerin Tüketici adam yetiştirdiklerini Üreten anlayan ve anlatan bir cins yetiştirmediklerini dile getirerek eleştirelerde bulunmuştur

Çocukları kendi yetiştiğimiz biçimde yok, Hz Alinin de dediği gibi gelecek için ciddi biçimde ve eğitim biliminin esaslarına tarafından yetiştirmemizi ister

İyi bir öğretimde, öğretmenler dek iyi ve uygun yazılmış ders kitaplarının da önemini savunmuşturHalkın camilerde vaiz, hutbe ve tavsiye aracılığıyla eğitilmesine de fazla tartı verir

neticede Mehmet Akif okul ve medresenin ikisinden de mevcut halleriyle ülkeye gerçek bir fayda gelmeyeceğini söylemiş, eleştirileriyle dikkatlerin eğitim konusuna yönelmesinde etkili olmuştur Nesillerin beşikten başlayarak, ülke geleceğine ilişkin kederli değil iyimser yetiştirilmesi gerektiğini haykırmıştır oysa bu onun eğitim düşüncemize en kayda değer katkısıdır *

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt