Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mekarim En-Nehr Kimdir, Kısaca

Mekarim En-Nehr Kimdir, Kısaca
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Mekarim EnNehr Kimdir

Mekarim EnNehr Özet Olarak Hayatı

Irak'ta yetişen büyük velîlerdendir İsmi, Mekârim bin İdris'tir Irak'ta EnNehrulHâlis adlı yerde yaşadı Doğum ve vefât târihleri bilinmemektedir Kabri orada olup ziyâret edilmektedir

Nehri Hâlis beldesindeki talebelerin yetiştirilme vazîfesi kendisine verildi Böylece fazla kimse gelip talebesi olmakla şereflendi Hikmetli sözleriyle insanlara adalet yolun bilgilerini öğretti

Kendisine; Sâdık mürid kimdir?dediler O; Sâdık mürîd yâni talebe kalbinden her şeyi çıkaran kimsedir Kadere rızâ gösterirbuyurdu Zâhidden sorulduğunda ise; Nefsiyle uğraşıp, rahatı terkeden, makam ve mevkiye îtibâr etmeyen, şehvetlerden ve arzularından uzakta, cihâd eden, tefekkür sâhibi, istikâmetten ayrılmayan, hakîkatı kendine şiâr edinmiş, kadere inanmış, mevlâdan hayâ eden kimsedirbuyurdu

Ebü'lMecd elMübârek bin Ahmed anlatır: Onun huzûrunda idim Ah kerâmetini bir görsem, diye içimden geçirdim O sırada bana dönerek; Evlâdım! Acilen içeriye şu vasıflarda beş birey girecek ve yaşları da şu kadardır, şu değin ömürleri kalmıştır Şu gibi şeylere temayülleri vardırbuyurdu Hakîkaten buyurduğu gibi çıktı*

858,506Konular
983,088Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt