Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mekhul Eş-Şami Kimdir, Kısaca

Mekhul Eş-Şami Kimdir, Kısaca
0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
MekhUl EşŞami Hakkında Bilgi

MekhUl EşŞami Hayatı

Tabiinden, meşhUr hadis hafızlarından ve veli

İsminin Şehrap, olduğu da bildirilir Kunyeleri değişik şekillerde, EbU Abdullah, EbU EyyUb ve EbU Muslim olarak bildirilmiştir Aslen İranlıdır Kabilde doğdu Orada yaşı biraz ilerleyince, esir edildi Mısırda, Huzel kabilesinden bir kadının azadlısıdır Onun icin Huzeli denmiştir 731 (H113)de Şamda vefat etmiştir

Zamanında, Şamın en buyuk fakihi (İslam hukUku alimi) idi ResUlullah efendimizin hadisi şeriflerini oğrenmek icin cok memleketleri dolaştı Irak ve Medineye gitti Enes bin Malik, EbU Umame, MahmUd bin Rebi, Ubeydullah bin Muhayrız, Anbese bin Ebi Sufyan, Suleyman bin Yesar, TavUs bin Keysan ve başkalarından (rahmetuullahi aleyhim) hadisi şerif rivayet etti

Evzai, Abdurrahman bin Yezid bin Cabir, Sevr bin Yezid, Suleyman bin MUsa da (rahmetullahi aleyhim) ondan hadisi şerif bildirmişlerdir Hadis ilminde sika (guvenilir) bir alimdir MekhUl hazretleri kendisine sorulan suallerin hepsine cevap vermezdi Teymi bin Atıyye elAnsi; “MekhUldan (bilmiyorum) diye cevap verdiğini cok işitmişimdir der Zuhri; “Şu dort yerde, dort buyuk alim yetişmiştir Said bin Museyyib Medinede, Şabi KUfede, Hasan elBasri Basrada, MekhUl Şamda Şamda, MekhUl zamanında, fetva vermekte ondan daha yetkili kimse yoktu La havle ve la kuvvete illa billah demeden fetva vermezdi Ben bu kadar anlıyabildim Bu fetvam, hatalı da olabilir doğru da derdi diye bildirdi

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,029Kullanıcılar
progame443Son üye
Üst Alt