iltasyazilim
FD Üye
Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*50 gr margarin (oda sıcaklığında)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*4 su bardağı un
*Bir fiske tuz
*200 gr ceviz içi
Baklavayı yağlamak için;
*200 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için;
*25 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Mekik Baklava Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
Yalnız siz unu eklerken kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin Kulak memesi kıvamına gelince un dökmeyi bırakın
Hamuru 45 dk yoğurun
Sonra hamuru bezelere ayırıp, ben 12 bezeye ayırdım
Çay tabağı büyüklüğünde nişasta ile açıp, temiz bir poşete geçirip, yaklaşık 4 saat dinlendirin
İsterseniz hamuru yapıp dolaba saklayıp, ertesi günde açabilirsiniz
Hamur dinlenirken sizde şerbeti hazırlayın 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve çeyrek limonu sıkıp, 2530 dk kaynatın
Kaymak için 25 su bardağı süte yarım çay bardağı irmiği koyup, sürekli karıştırarak pişirin ve ılıdıktan sonra 200 gr cevizi ekleyin ve rahatça yufkaya kaymak karışımını koymak için sıkma torbasına koyun
Daha sonra dinlenen hamuru nişasta ile baklava yufkası gibi incecik açın
Yufkayı ortadan bölüp pile gibi ortada birleştirdikten sonra kaymaklı cevizli karışımdan aralıklı olarak sıkın
Kenarlarda kalan hamurları üzerine getirin ve boşluk kısımlarından iyice sıkın
Sonra boşluk kalan kısımlardan kesin ve ters çevirip tepsiye yerleştirin
Tereyağı ve sıvı yağını eritip, kızdırın
Baklavaların üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin
Sonra soğumuş olan şerbeti dökün Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak Afiyet olsun
*50 gr margarin (oda sıcaklığında)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*4 su bardağı un
*Bir fiske tuz
*200 gr ceviz içi
Baklavayı yağlamak için;
*200 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için;
*25 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Mekik Baklava Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
Yalnız siz unu eklerken kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin Kulak memesi kıvamına gelince un dökmeyi bırakın
Hamuru 45 dk yoğurun
Sonra hamuru bezelere ayırıp, ben 12 bezeye ayırdım
Çay tabağı büyüklüğünde nişasta ile açıp, temiz bir poşete geçirip, yaklaşık 4 saat dinlendirin
İsterseniz hamuru yapıp dolaba saklayıp, ertesi günde açabilirsiniz
Hamur dinlenirken sizde şerbeti hazırlayın 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve çeyrek limonu sıkıp, 2530 dk kaynatın
Kaymak için 25 su bardağı süte yarım çay bardağı irmiği koyup, sürekli karıştırarak pişirin ve ılıdıktan sonra 200 gr cevizi ekleyin ve rahatça yufkaya kaymak karışımını koymak için sıkma torbasına koyun
Daha sonra dinlenen hamuru nişasta ile baklava yufkası gibi incecik açın
Yufkayı ortadan bölüp pile gibi ortada birleştirdikten sonra kaymaklı cevizli karışımdan aralıklı olarak sıkın
Kenarlarda kalan hamurları üzerine getirin ve boşluk kısımlarından iyice sıkın
Sonra boşluk kalan kısımlardan kesin ve ters çevirip tepsiye yerleştirin
Tereyağı ve sıvı yağını eritip, kızdırın
Baklavaların üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin
Sonra soğumuş olan şerbeti dökün Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak Afiyet olsun