iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1 Paket Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Beyaz Peynir
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Maydanoz , Tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip,yoğurma kabına alalımOrtasını havuz gibi açalımİçine 2 adet yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve azar azar su ile tuz ilave edelimÖzlü bir hamur olana dek yoğuralımHamurun üzerine nemli bir bez örtüp ,20 dakika dinlendirelim
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve beze yapalımUnlu bir zeminde her bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalımEritilmiş margarini yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürelimBohça şeklinde katlayalımHamur bohçalarını 5 dakika buzlukta bekletelimBuzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açalımTekrar yağlayıp hepsini bohça gibi katlayalımYeniden buzluğa yerleştirelimBu işlemi 3 kez tekrarlayalım
Peyniri bir çatal ile ezelimİçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelimBuzluktan çıkardığımız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açalımBir bıçak ile üçgen parçalar keselimHer parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyarak,yuvarlayıp,saralım
Yağlanmış tepsiye dizelimÜzerlerine 1 adet yumurtanı sarısını sürelimHaşhaşı serpelimOrta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim
4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1 Paket Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Beyaz Peynir
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Maydanoz , Tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip,yoğurma kabına alalımOrtasını havuz gibi açalımİçine 2 adet yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve azar azar su ile tuz ilave edelimÖzlü bir hamur olana dek yoğuralımHamurun üzerine nemli bir bez örtüp ,20 dakika dinlendirelim
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve beze yapalımUnlu bir zeminde her bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalımEritilmiş margarini yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürelimBohça şeklinde katlayalımHamur bohçalarını 5 dakika buzlukta bekletelimBuzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açalımTekrar yağlayıp hepsini bohça gibi katlayalımYeniden buzluğa yerleştirelimBu işlemi 3 kez tekrarlayalım
Peyniri bir çatal ile ezelimİçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelimBuzluktan çıkardığımız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açalımBir bıçak ile üçgen parçalar keselimHer parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyarak,yuvarlayıp,saralım
Yağlanmış tepsiye dizelimÜzerlerine 1 adet yumurtanı sarısını sürelimHaşhaşı serpelimOrta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim