iltasyazilim
FD Üye
Meksika Lazanyası nasıl yapılır
Meksika Lazanyası yapılışı
Meksika Lazanyası Malzemeler
12 yaprak hazır lazanya (meksikalılar lazanyayı bizim kullandığımız italyan tipi hamur yaprakları ile yok, kendi ince yufkaları ile yapıyorlar; lakin bunu bulamayacağınızı düşünerek lazanya öneriyorum)
üç adet dövülmüş sarımsak
bir kilo yağsız dana kıyma
iki kaşık acı baharat karması (kimyon ve kekiği unutmayın)
bir kadeh dolusu domates rendesi
iki adet çırpılmış yumurta
yarım bardak tuzsuz peynir rendesi
bir adet kıyılmış dolmalık biber
yarım kadeh rende parmesan peyniri
bir kadeh dolusu haşlanmış süzülmüş barbunya
yarım bardak rende kaşar
bir kadeh dolusu haşlanmış süzülmüş darı
bir kadeh acı salça sosu
bir orta doruk doğranmış soğan
Meksika Lazanyası Tarifi
Lazanya yapraklarını haşlayıp süzün Fırını ısıtın Bir tavada kıymayı, sarımsakları, soğanı birlikte kavurun Domatesleri, acı salçayı, yeşil biberleri, baharatların tamamını ve barbunyalarla mısırları ekleyin çoğu kez karıştırarak beş dakika daha pişirin Bir kasede çırpılmış yumurtalarla tuzsuz peyniri birlikte bir defa daha çırpın Kekik ekleyin Ateşe dayanıklı bir servis tabağını çok eksik yağlayıp, üzerine aldığı kadar hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin Birinci katın üstüne önce hazırladığınız kıymalı içten dökün Daha Sonra çırpılmış yumurta peynir karışımı sürün En üstüne kaşar rendesi dökün Yeniden hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin
Aynı iç yerleştirme işlemini benzer sıra ile bir kat daha tekrarlayın En üste son kalan lazanya yapraklarını serip üstüne yalnızca yumurta peynir karışımı sürüp sonra da kalan kaşar rendesini dökün Sıcak fırında yarım saat pişirin Fırından çıkardıktan sonra on dakika dinlendirin Sonradan dilimlere belirli
Masaya getirdiğinizde her dilimin üstüne azıcık zeytinyağı ve parmesan peyniri gezdirin İsteyenler için masaya ufak bir kapta ek olarak çok acı bir salça sosu da koyabilirsiniz *
Meksika Lazanyası yapılışı
Meksika Lazanyası Malzemeler
12 yaprak hazır lazanya (meksikalılar lazanyayı bizim kullandığımız italyan tipi hamur yaprakları ile yok, kendi ince yufkaları ile yapıyorlar; lakin bunu bulamayacağınızı düşünerek lazanya öneriyorum)
üç adet dövülmüş sarımsak
bir kilo yağsız dana kıyma
iki kaşık acı baharat karması (kimyon ve kekiği unutmayın)
bir kadeh dolusu domates rendesi
iki adet çırpılmış yumurta
yarım bardak tuzsuz peynir rendesi
bir adet kıyılmış dolmalık biber
yarım kadeh rende parmesan peyniri
bir kadeh dolusu haşlanmış süzülmüş barbunya
yarım bardak rende kaşar
bir kadeh dolusu haşlanmış süzülmüş darı
bir kadeh acı salça sosu
bir orta doruk doğranmış soğan
Meksika Lazanyası Tarifi
Lazanya yapraklarını haşlayıp süzün Fırını ısıtın Bir tavada kıymayı, sarımsakları, soğanı birlikte kavurun Domatesleri, acı salçayı, yeşil biberleri, baharatların tamamını ve barbunyalarla mısırları ekleyin çoğu kez karıştırarak beş dakika daha pişirin Bir kasede çırpılmış yumurtalarla tuzsuz peyniri birlikte bir defa daha çırpın Kekik ekleyin Ateşe dayanıklı bir servis tabağını çok eksik yağlayıp, üzerine aldığı kadar hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin Birinci katın üstüne önce hazırladığınız kıymalı içten dökün Daha Sonra çırpılmış yumurta peynir karışımı sürün En üstüne kaşar rendesi dökün Yeniden hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin
Aynı iç yerleştirme işlemini benzer sıra ile bir kat daha tekrarlayın En üste son kalan lazanya yapraklarını serip üstüne yalnızca yumurta peynir karışımı sürüp sonra da kalan kaşar rendesini dökün Sıcak fırında yarım saat pişirin Fırından çıkardıktan sonra on dakika dinlendirin Sonradan dilimlere belirli
Masaya getirdiğinizde her dilimin üstüne azıcık zeytinyağı ve parmesan peyniri gezdirin İsteyenler için masaya ufak bir kapta ek olarak çok acı bir salça sosu da koyabilirsiniz *