Meksika mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Fajita adeta lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen Fajita yemeğinin yapımını sizlerle buluşturuyoruz.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, karides ile yapılan Fajita yemeği, görüntüsüyle ağız sulandırıyor. Tavuk sevenlerin bayılarak yiyeceği, rengarenk görüntüsüyle iştah kabartıyor. Dumanı tüterken, cızırtısı henüz fazlaca yüksekken servis edilen bu lezzet, salsa, guacamole gibi soslarla birlikte pişiriliyor. Özellikle restoranlarda ve bistrolarda sıkça karşımıza çıkan fajitayı evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Cızır cızır masaya geldiğinde hem göze hem kulağa hitap eder, bir lokma aldığınız anda damağınızda silinmez bir iz bırakır. Meksika’dan dünyaya adını duyurmuş fajita tarifi tavuk sote tarifine benzemektedir.
Fajita tarifi tavukgöğsü, yeşilbiber, kırmızı kapya biber, 2 kırmızı soğan, chili sos ve tortilla ekmeğiyle yapılmaktadır.
FAJİTAS(FAJİTA) TARİFİ:
MALZEMELER
3 dilim antrikot
2 tavuk göğsü
2 sarı kaliforniya biber
3 kırmızı kaliforniya biber
2 yeşil dolmalık biber
2 kırmızı soğan
2 kaşık tere yağ
1 kaşık sıvı yağ
cajun (fajita baharatı)
kişniş tohumu
karabiber
pulbiber
kekik
tuz
Sosu için;
2 avokado
1 limon
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
tuz
lavaş ekmeği
YAPILIŞI
Afiyet olsun...