mektup böreği harika bişeyresimli mektup böreği resimli börek çeşitleri börek çeşitleri resimli mektup böreği tarifi cesitleri 1548693100 1548693100 mektupboregiharikabiseyresimli5c4f2e7171c2fmektupboregiharikabiseyresimli5c4f2e7171c2f http:farm4staticflickrcom325428328417466c0756ca06?v 0 MEKTUP BÖREĞİ ARAÇ GEREÇ: Palatino Linotype, Palatino, sansserifYarım çay bardağı akıcı yağ Palatino Linotype, Palatino, sansserifYarım çay bardağı sirke Palatino Linotype, Palatino, sansserif 2 su bardağı su Palatino Linotype, Palatino, sansserif 1 tatlı kaşığı tuzlu Palatino Linotype, Palatino, sansserif 6 su bardağı un İÇ MALZEME: Palatino Linotype, Palatino, sansserif 250 gram beyaz peynir Palatino Linotype, Palatino, sansserif Maydanoz Palatino Linotype, Palatino, sansserif 1 paket margarin(250gram)eritilmiş Palatino Linotype, Palatino, sansserifYAPILIŞI: Sıvı yağ,sirke,Su ve tuzu yoğurma kabına alınUn ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurunhamurun üzerini kapakla yada streçle kapatıp 1520 dakika dinlendirinHamuru 15 bezeye ayırınÜçerli guruplar halinde beş guruba ayırınMargarini eritinMerdaneyle 3 bezeyi unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açınYufkaların üzerine erittiğimiz yağı sürünÜçüncü yufkanın üzerinede yağ sürüp ortak kenarlarını;aralarınada yağ sürerek bohça gibi kapatınhamuru buzlukta 10 dakika bekletinDiğer bezeleride benzer şekilde hazırlayınve onar dakika buzlukta bekletinİlk koyduğumuz hamuru buzluktan alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açınSonra pozitif şeklinde kesip 4 kare oluşturunher karenin ortasına peynirli harçtan koyup zarf şeklinde kapatınDiğer hamurlarıda buzluktan alıp benzer şekilde hazırlayınÜzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış fırına verinPembeleşene dek pişirinAFİYET OLSUN Palatino Linotype, Palatino, sansserifNot: pişer pişmez fırından alın çıtırlığını kaybetmesin id (seçme parça)