Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

mektup örnekleri

mektup örnekleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yanıt: mektup örnekleri

Edebi Mektup Örneği

Dostoyevski' den Apollon Nikolayeviç Maikov' a

Cenevre, 18 Mayıs 1868

Mektubuna çok teşekkürler sevgili Apollon Nikolayeviç, ve her şeyden evvel, bana kızmayıp, mektuplaşmamıza son vermediğin için sana minnettarım Fakat, daima, ruhumun derinliklerinde Apollon Nikolayeviçin böyle bir şey yapmayacağını hissetmişimdi ben

Soniam öldü Üç gün evvel gömdük onu Ölümünden iki saat evvel onun öleceğini hiç bilmiyordum Ölmeden üç saat evvel, doktor bize, her şeyin daha iyiye içten gittiğini ve onun yaşayacağını söyledi Sadece bir hafta hasta yattı Zatürre olması sebeb oldu ölümüne

Ah benim sevgili Apollon Nikolayeviçim, birincil çocuğuma karşısında olan sevgim her hâlükarda çok komik bir şeydi Beni tebrik edenlere öylesine komik mektuplar yazıp hislerimi belirttim ancak Herkesin gözünde, rezil kepaze olduğumdan hiç şüphem değil Lakin sana, sana sevgili dostum, hiçbir şeyi söylemekten utanmıyorum O zavallı küçük sevgili mahlukat, daha üç ayını doldurmadığı halde, benim için kendine has özellikleri ve kişiliği olan bir kimseydi Daha yeni başlamıştı, beni tanıyıp sevmeye Ne vakit yanında gitsem her zaman gülümsüyordu bana Derhal gelmişler beni avuntu edip emin başka çocuklarımın olacağını söylüyorlar Peki lakin Sonia nerde? İnan bana, eğer hayatta kalabileceğini tedarik etseydim, onun yaşaması için, çarmıha gerilerek ölmeye çoktan razı olurdum Artık bundan bahsetmeyeceğim Karım ağlıyor Yarından daha sonra, onun ufacık mezarına son bir defa veda edip, başka bir yerlere gideceğiz Anna Nikolayevna (not: karısının annesi) bizlerle beraber kalıyor Küçüğümüz ölmeden yalnızca bir hafta evvel geldi buraya

On beş gün evvel başlayan Sonianın rahatsızlığından bu yana hiç çalışamadım Katkova bir mektup yazarak özür diledim Roussky Viestnikin mayıs sayısında kitabımdan yalnızca üç kısım çıkabilecek Fakat şimdiden daha sonra gece gündüz çalışabileceğimi umuyorum Bu Vesile Ile haziran sayısından itibaren muntazaman çıkmaya başlıyacak romanım

Kızımın manevi babası olmayı kabul etmene de hem teşekkürler Ölümünden bir hafta evvel vaftiz edilmişti küçüğüm

Fiyodor Mihayloviç Dostoyevski *

858,496Konular
982,164Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt