bizlere özel en kötü 7 özellik EVET BİZ BAYANLAR bizdeki merak duygusu ,alışveriş tutkunluğu,rivayet hastalığı ve daha neler Muhakkak istisnalar olsa da daha çok kadınlarla özleştirilmiş en kötü yedi nitelik şöyle sıralanıyor h 4TembellikGün içinde hiç bitmeyen stres ve yaşadığımız gerginlikler Bunlar bir süre sonra bizim sürekli her şeyden şikayet etmemize neden oluyor Gün içinde kesintisiz oradan oraya koşturan bedenimiz, akşam olduğunda da benzer tempoda devam edemiyor Bir yerden sonra iflas ediyor Hangimiz çok yoğun tempolu bir meslek gününden daha sonra akşam 1 saat alıştırma yapıyoruz örneğin? Akşamımızı yararlı uğraşlarla devretmek yerine ne yapıyoruz? Televizyon kumandasını elimize alıp saatlerce o dizi senin, bu film benim atıl dingin oturup akşamımızı öldürüyoruz h 4MerakSevgilimize, arkadaşımıza sorduğumuz soruların hiçbir vakit ardı arkası kesilmez tekrar tekrar onlarla ilgili daha çok şey öğrenmek ve bizimle ilgili ne düşündüklerini bilmek isteriz Hangimiz en yakın arkadaşımızın veya sevgilimizin günlüğünü karıştırmadık ancak? Veya onun eposta kutusuna girip maillerini okumadık fakat? Eğer bunları yapmasaydık bize hazırlanan sürpriz doğum günü partilerini veya arkadaşlarımızın bizim hakkımızdaki gerçek düşüncelerini nasıl bilebilirdik ki zaten? h 4Açgözlülükdaima daha çok ve daha leziz yemekler isteriz Laf konusu olan eğer tatlıysa katiyen hayır diyemeyiz Bir dilim çikolatalı pasta bütün cazibesiyle karşımızda dururken ve bize beni yersen daha enerji batmış ve albenili olacaksındiye haykırırken bizim onu reddetmemiz mümkün mü? İstediğimiz kadar tok olalım Virgina Woolf'un ne dediğini hatırlayalım: 'İnsan yemek yemek yememişse, iyi de düşünemez, sevişemez, uyuyamaz' h 4GururhTabii fakat hepimiz değerliyiz Dolayısıyla da gururluyuz! bir parça gurur egomuzu hoşnutluk etmek için de defalarca ideal, aşırıya kaçmamak kaydıyla natürel ki! Unutmayın, kendinizi ne dek çok severseniz, dış dünyaya da benzer ölçüde kendinizi sunarsınız Başkalarını sevmeden önce kendinizi sevmelisiniz Ama başkaları da sizi sevsin h 4DedikoduhDedikodu yerine getirmek kendimizi hissetmemize niçin olur defalarca konuşacak bir şeyler bulmamızı sağlar Başkalarını çekiştirmek bizi mutlu eder Ben söylenti yapmayı sevmemdiyen insanların bile gerçekte söylenti yaptığını ve büyük bir hoşgörü aldığını da görürüz Dedikoduyu kiminle yaptığınıza uyarı etmelisiniz Unutmayın yerin kulağı var! Size tavsiyemiz katiyen dostça olan iki kişiden biriyle diğerini çekiştirmemeniz Bir gün sonradan her ikisi de size düşman olabilir h 4AlışverişhCanınız çok sıkıldığında, keyfiniz kaçtığında ne yaparsınız? Genellikle alışveriş yok mi? 1 alana 1 ücretsiz ayakkabı kampanyalarından hangimiz hiç giymeyeceğimiz bir ayakkabıyı almadık ki? Veya yüzde 50 indirim kampanyalarına kanarak yüzde 50 tasarruf ettiğimizi düşünerek neler neler almadık ama! Yeni giysi satın almanın bizi daha mutlu yaptığı tartışmasız bir gerçek! Hatta terapiye gitmenize bile lüzum yok Dertlerinizden kurtulmanız için alışverişe çıkmanız tatmin edici! Alışverişe çıktığınızda yalnızca indirimde diye ürünler almayın İşinize yarar mı yaramaz mı diye düşünün Sonra kararınızı verin! Yüzde 50 indirimde diye normalde hiç giymeyeceğiniz bir gömleği almaya lüzum var mı? Bizce yok! h 4KıskançlıkhKıskançlık her insanın doğasında var Eksik veya fazla Mesela sevgiliniz hem yakışıklı, hem seksi, ayrıca de eğlenceliyse onu kıskanmamamız muhtemel olur mu? Tabii oysa hayır! Onu boğmayacak şekilde hafif kıskançlığa evet Ancak onun sizden dehşet etmesine neden olacak davranışlara da hayır! Öncelikle kıskanç olduğunuzu kabul edin O duygularla yaşarken, kıskançlığınızı reddetmeniz size hiçbir şey katmayacaktır Sevgilinize şöyle bir tümce kurabilirsiniz örneğin Sevgilim benim kıskanç olduğumu sen de biliyorsun Şule'nin senin çevrende dolaşarak sana kur yapmasından rahatsız oluyorumTüm geceyi mide ağrılarıyla geçirmektense sevgilinizle açıkça konuşmanın yararlı olacağını düşünüyoruz