i Biz Niçin Göremiyoruz Hacı Bayram veli hazretlerinin geliboluda yaşamış iki kardeş öğrencisi varmışBu iki kardeş çok mubarek zatlarmışCamilerde insanlara vaaz veriyorlarmışBir gün minik kardeş geliboluda büyük bir camide vaiz verirken caminin kapısında abisinin onu tebessüm ederek dinlediğini görmüşFakat abisi vaiz bitene dek kapıda kardeşini tebessüm ederek dinlemişİçeri girmemişSohbet bitincede gitmişVaaz veren küçük kardeş koşarak annesinin yanına gitmiş Anne abim camide ben vaaz verirken kapıda beni gülüş ederek dinledi içeri girmediİçeri niçin girmediğini ağabeyimden öğrenirmisin acaba bir kusur mu işledim Annesi bunun üstüne büyük oğlunun evine giderBüyük oğluna olanları anlatır ve neden camiden içeri girmediğini sorarOğlu olanları şöyle izah eder Ben kardeşimin mubarek sözlerini dinlemek için camiye gittimFakat içeri tam gireceğimde baktım oysa caminin içerisinde melekler kanatlarını yaymışlar kardeşimi dinliyorlarBen bu görüntü aleyhinde ne yapacağımı şaşırdımiçerisi meleklerle doluydu tıklım tıklım dıin kanatlarına basmamak için içeri girmedim kardeşimi kapıdan dinledim Bunun üzerine Anne olanları küçük oğluna aktarırFakat ufak oğlu fazla üzülmüştürAnnesi sevinmen gerekirken sen üzülüyosun oğlum neden diye sorarKüçük oğlu Anne abim melekleri gördüğü halde ben niçin göremiyorumbunun cevabı sende anne iyi düşün der Anne bir hayli düşündükten sonradan cevabını bulmuşturhemen oğluna anlatır Oğlum sen küçüktün süt emiyodunBir gün namaza durdum tam osırada sen ağlamaya başladınKomşumuz bizde misafirdi seni emzirmeye başladıHemen namazdan çıktım Komşuya abdestli olup olmadığını sordumAbdesti yokmuşsen bu sütten birkaç yudum içtinBense sizi hiç abdestsiz emzirmedim Hemen anlamıştı minik kardeş melekleri niçin göremediğiniAbdestsiz süt EVET SİZCE BİZ NIÇIN MELEKLERİ GÖREMİYORUZ BİR DÜŞÜNÜN?