Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meleklerin Varlığıyla İlgili Ayetler

Meleklerin Varlığıyla İlgili Ayetler
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
le İlgili Ayetler
melek ayetleri

in Varlığıyla İlgili Ayetler

Melek Ayetleri

Hani Rabbin, e: “Muhakkak ben, yeryuzunde bir halife var edeceğim demişti Onlar da: “Biz seni şukrunle yuceltir ve (surekli) takdis ederken, orada bozgunculuk cıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? dediler (Allahimagesmeleklerinvarligiylailgiliayetler5aee452cd769dpng “Şuphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim dedi

(BAKARA SURESİ 30)

Ve Ademe isimlerin hepsini oğretti Sonra onları meleklere yoneltip: “Eğer doğru sozluyseniz, bunları bana isimleriyle haber verin dedi

(BAKARA SURESİ 31)

Ve meleklere: “Ademe secde edin dedik İblis haric (hepsi) secde ettiler O ise, diretti ve kibirlendi, (boylece) kafirlerden oldu

(BAKARA SURESİ 34)

Her kim Allaha, meleklerine, elcilerine, Cibrile ve Mikaile duşman ise, artık şuphesiz Allah da kafirlerin duşmanıdır

(BAKARA SURESİ 98)

Ve onlar, Suleymanın mulku (nubuvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular Suleyman inkar etmedi; ancak şeytanlar inkar etti Onlar, insanlara sihri ve Babildeki iki meleğe Haruta ve Maruta indirileni oğretiyorlardı Oysa o ikisi: “Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkar etme demedikce hic kimseye (bir şey) oğretmezlerdi Fakat onlardan erkekle karısının arasını acan şeyi oğreniyorlardı Oysa onunla Allahın izni olmadıkca hic kimseye zarar veremezlerdi Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi oğreniyorlardı Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hic bir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kotu; bir bilselerdi (BAKARA SURESİ 102)
Şuphesiz, inkar edip kafir olarak olenler, Allahın, meleklerin ve butun insanların laneti bunların uzerinedir

858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt