iltasyazilim
FD Üye
Melemenlik Ve Çorbalık Domates Suyu (Bir Taşta 2 Kuş) Tarifi İçin Malzemeler
*5 kilo domates
*1 kilo yeşil biber
*1 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 çay bardağı sıvı yağ
Melemenlik Ve Çorbalık Domates Suyu (Bir Taşta 2 Kuş) Tarifi Yapılışı Domatesler yıkanır, ortadan iki bölünerek rendelenir (ben kabuklu tarafından tutup rendeliyorum kabuğu sonda elimde kalıyor böylelikle kabuğunu ayıklamaktan kurtuluyorum), süzgeçte süzdürüp suyunu kavanoza koyup kapağını kapatın ve su dolu derin tencere de kaynatın (kavanozların aralarına el bezi koyun ki kaynarken birbirine vurup kırılmasın) kış için domates çorbası için suyunuz hazır
Süzgeçte ki rendelenmiş domatesler yağ ile tencereye konulur ve 3035 kaynatılır Kaynamış domateslerin üzerine yıkanmış çekirdekleri temizlenmiş ve ince doğranmış biberler ilave edilerek, biberlerin rengi değişene kadar kaynatılır, içine kaya tuzu konulur ve sıcak sıcak kavanozlara konularak ters çevrilir üzerine peşkir konulur ertesi gün peşkir açılarak serin ve güneş görmeyen yerde bekletilir kışın da sağlıkla yenir
Ben biberleri önce kavurup sonra domatesleri ilave ederek yapıyordum fakat biberler içinde eriyor böyle yapınca hem daha kolay ve lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim
AFİYET OLSUN
*5 kilo domates
*1 kilo yeşil biber
*1 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 çay bardağı sıvı yağ
Melemenlik Ve Çorbalık Domates Suyu (Bir Taşta 2 Kuş) Tarifi Yapılışı Domatesler yıkanır, ortadan iki bölünerek rendelenir (ben kabuklu tarafından tutup rendeliyorum kabuğu sonda elimde kalıyor böylelikle kabuğunu ayıklamaktan kurtuluyorum), süzgeçte süzdürüp suyunu kavanoza koyup kapağını kapatın ve su dolu derin tencere de kaynatın (kavanozların aralarına el bezi koyun ki kaynarken birbirine vurup kırılmasın) kış için domates çorbası için suyunuz hazır
Süzgeçte ki rendelenmiş domatesler yağ ile tencereye konulur ve 3035 kaynatılır Kaynamış domateslerin üzerine yıkanmış çekirdekleri temizlenmiş ve ince doğranmış biberler ilave edilerek, biberlerin rengi değişene kadar kaynatılır, içine kaya tuzu konulur ve sıcak sıcak kavanozlara konularak ters çevrilir üzerine peşkir konulur ertesi gün peşkir açılarak serin ve güneş görmeyen yerde bekletilir kışın da sağlıkla yenir
Ben biberleri önce kavurup sonra domatesleri ilave ederek yapıyordum fakat biberler içinde eriyor böyle yapınca hem daha kolay ve lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim
AFİYET OLSUN