iltasyazilim
FD Üye
Ispanakli Fırında Börek
Gereçler:
1 kg Un
300gr Rama yağı
Maya
Tuz
1 tane Kabartma tozu
Aldigi kadar un12 Kg Ispanak
Beyaz peynir
Kaşar peynir
12 Cay bardağı zeytin yağ
Soğan
Karabiber
pulbiber
Yapılışı:Hamuru önermiş olduğumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığına getirinceye kadar yoğuralım , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için bırakalım , hamuru bıraktıktan sonra diğer tarafa geçip ıspanakları yıkayıp , yağı ısıtalım , ufacık doğramış olduğumuz soğanları ve incecek kıydığımız ıspanakları yağın içinde güzelcene kavuralım , bu ıspanağı kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu işlemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayıp bu mazemenin içine koyalım , bu malzemeyi bir kenara çekip soğumasını bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmış haline gelmiştir , orta boydan büyük bir bezı hazırlayıp masanın üstüne unluyalım üstünde bu hamuru yavas yavas açalım ne ince nede kalın olacak bu açtığımız hamur mesela 1cm olabilir kalınlığı , tepsiyi yaglıyalım ve actığımız hamuru tepsiye yerleştirelim daha sonra üstüne soğumuş olan ıspanağı güzelce yayalım her dört tarafına ve üstüne kaçar peynir rendeleyip fırına sürelim fırın 200 derece olmalı 1520 dakika pişirelim ( lütfen devamlı bakın belki fırın değişik olabilir daha çabuk pişme imkani olabilir ) piştikten sonra ufak kare haline keselim
Servis Önerileri: Ayran yada Salata ile servis yapılabilir
Bulgur Pilavi (naneli)
Gereçler:2 su bardagi bulgur
yarim cay bardagi zeytin yagi
1 cay kasigi tereyagi
karabiber
tuz4 su bardagi su
4 adet yesil biber (acisiz)
2 tepeleme yemek kasigi nane
2 orta boy kuru sogan
Yapılışı:Soganlari rende ya da blender'dan gecirerek ince ince kiyiniz Biberleri de bir santimlik (ya da isteginize gore) dograyin Bunlari zeytinyagi ve tereyagi ile birlikte biberler yumusayana kadar orta ateste pisirin Icine 4 bardak suyu dokun Kaynayana kadar bekleyin Bu sirada yeteri kadar tuz ekleyin Arada tadin, begendiginiz miktar tuz olsun Bir cay kasigi kadar karabiber ve naneleri ekleyin Ustunu kapatin, kaynamasini bekleyin Bu sirada bulgurlarin taslari varsa ayiklayin ve yikamak icin bir sudan gecirin, suyunu suzun Bulguru ocaktaki naneli su kaynayinca icine atin orta ya da kisik ateste suyunu cekmesini bekleyin Pistikten sonra uzerine bir el havlusu koyup kapagi uzerine kapatin ki nemi alinsin
Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz
Akçaabat Köftesi
Gereçler:1 kg kıyma,
100 gr Peksimet (meyve ezilip sekerle kaynatılıp koyu bir macun oluşturulur ve kurutulur)1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Yapılışı:Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde serviz yapılır
afiyet olsun forumtr ailesi
Gereçler:
1 kg Un
300gr Rama yağı
Maya
Tuz
1 tane Kabartma tozu
Aldigi kadar un12 Kg Ispanak
Beyaz peynir
Kaşar peynir
12 Cay bardağı zeytin yağ
Soğan
Karabiber
pulbiber
Yapılışı:Hamuru önermiş olduğumuz mazemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığına getirinceye kadar yoğuralım , daha sonra hamurun üstünü örterek bir kenarda dinlenmesi için bırakalım , hamuru bıraktıktan sonra diğer tarafa geçip ıspanakları yıkayıp , yağı ısıtalım , ufacık doğramış olduğumuz soğanları ve incecek kıydığımız ıspanakları yağın içinde güzelcene kavuralım , bu ıspanağı kavurduktan sonra tuzunu biberini ilave edelim , bu işlemler bittikten sonra peyaz peyniri ufalayıp bu mazemenin içine koyalım , bu malzemeyi bir kenara çekip soğumasını bekliyelim , bu arada hamurumuz kabarmış haline gelmiştir , orta boydan büyük bir bezı hazırlayıp masanın üstüne unluyalım üstünde bu hamuru yavas yavas açalım ne ince nede kalın olacak bu açtığımız hamur mesela 1cm olabilir kalınlığı , tepsiyi yaglıyalım ve actığımız hamuru tepsiye yerleştirelim daha sonra üstüne soğumuş olan ıspanağı güzelce yayalım her dört tarafına ve üstüne kaçar peynir rendeleyip fırına sürelim fırın 200 derece olmalı 1520 dakika pişirelim ( lütfen devamlı bakın belki fırın değişik olabilir daha çabuk pişme imkani olabilir ) piştikten sonra ufak kare haline keselim
Servis Önerileri: Ayran yada Salata ile servis yapılabilir
Bulgur Pilavi (naneli)
Gereçler:2 su bardagi bulgur
yarim cay bardagi zeytin yagi
1 cay kasigi tereyagi
karabiber
tuz4 su bardagi su
4 adet yesil biber (acisiz)
2 tepeleme yemek kasigi nane
2 orta boy kuru sogan
Yapılışı:Soganlari rende ya da blender'dan gecirerek ince ince kiyiniz Biberleri de bir santimlik (ya da isteginize gore) dograyin Bunlari zeytinyagi ve tereyagi ile birlikte biberler yumusayana kadar orta ateste pisirin Icine 4 bardak suyu dokun Kaynayana kadar bekleyin Bu sirada yeteri kadar tuz ekleyin Arada tadin, begendiginiz miktar tuz olsun Bir cay kasigi kadar karabiber ve naneleri ekleyin Ustunu kapatin, kaynamasini bekleyin Bu sirada bulgurlarin taslari varsa ayiklayin ve yikamak icin bir sudan gecirin, suyunu suzun Bulguru ocaktaki naneli su kaynayinca icine atin orta ya da kisik ateste suyunu cekmesini bekleyin Pistikten sonra uzerine bir el havlusu koyup kapagi uzerine kapatin ki nemi alinsin
Servis Önerileri: yogurt ile servis yapabilirsiniz
Akçaabat Köftesi
Gereçler:1 kg kıyma,
100 gr Peksimet (meyve ezilip sekerle kaynatılıp koyu bir macun oluşturulur ve kurutulur)1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Yapılışı:Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde serviz yapılır
afiyet olsun forumtr ailesi