Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Memurun mesai ücretlerine zam

Memurun mesai ücretlerine zam
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Memurun mesai ücretlerine zam Devlet memurlarının pozitif mesai ücretleri yeni yılda yüzde 22,2 oranında artışla, 1 lira 10 kuruşa yükselecek Yurt içi gündelikler ise yüzde 7,1 ile yüzde 13,3 aralarında artacak Yılı Merkezi Idare Bütçe Kanunu Tasarısına göre, memurların saat başı pozitif alıştırma ücreti, yeni yılda 20 kuruş yükselme görecek Halen 90 Kuruş olan artı mesai ücreti, 1 Ocak 'dan itibaren 1 lira 10 kuruş olarak uygulanacak Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de yeni yılda ayda 60 saati aşmamak üzere 1,10 TL yerine 1,20 TL pozitif mesai ücreti ödenecek Her bir makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla Kurul Başkanı, Genel Müdür ve daha üst birim yöneticileri, Strateji Geliştirme Başkanı, Vali, General ve Amiral rütbesine haiz almak üzere Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Zorlama Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki Daire Başkanı ve daha üst bölüm yöneticileri ile rektör ve il belediye başkanlarıyla çalışan personele de yine ayda 90 saatle sınırlı elde etmek üzere 1,20 TL artı çalışma ücreti verilecek DIĞER ARTI MESAİ ÜCRETLERİ Kredi ve Yurtlar Kurumu ile üniversitelere yan yurtlarda, fazla mesai karşılığı müsade kullanamayanlar da, ayda 90 saati aşmamak üzere yeni yılda 1 TL yerine 1,10 TL ilave çalışma ücreti alacak Söz konusu tutar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevli personel için de 1,10 YTL olacak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında çalışan ve sahiden yaptıkları pozitif mesai karşılığında kendilerine müsade verilmesi muhtemel olmayanlara da, her bir personel için ayda 60 saatle sınırlı olmak kaydıyla 90 kuruş yerine 'da 1 lira 10 kuruş ilave çalışma ücreti ödenecek Açıköğretimde ilave atama üstlenenlere de, öğrenci katkı maddesi paylarından ödenmek ve her bir personel için 60 saati aşmamak kaydıyla saat başına 1,8 TL yerine 2 TL ödeme yapılacak AYLIK MAKTU POZITIF ÇALIŞMA ÜCRETİ Orman muhafaza memurlarının bu sene 19,8 TL olan aylık maktu artı egzersiz ücreti ise yeni yılda 21,8 TL'ye çıkacak Tasarı ile halen 64 TL olarak uygulanan edebi kurul görüşme ödeneği, yeni yılda 70,4 TL'ye, Türk Kodeks Komisyonu toplantı ödeneği 38,5 TL'den 42,35 TL'ye yükselecek TAYIN BEDELİ VE EK TAZMİNAT Tasarıya kadar, Millet Personeline Tahsis Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun uyarınca ödenen atama bedelinin aylık tutarı, 'da 2100 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek Böylece, yeni yılın birincil yarısında, aylık görev bedelindeki üst sınır 112,36 TL'yi, ikinci yarıda da 117,43 TL'yi aşmayacak 375 sayılı Devlet Memurları ve Öteki Millet Görevlilerine Memuriyet Taban Aylığı ve Kıdem Aylığı ile Ek Tazminat Ödenmesi Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname gereğince ödenen ek tazminat tavanı da yeni yılda 80,3 TL olarak uygulanacak Ancak Bakanlar Kurulu, bu miktarı yüzde 50'sine kadar artırabilecek Ek tazminatın aylık tutarı, er ve erbaşlar için yeni yılın ilk 6 aylık döneminde 137 TL'yi, ikinci 6 aylık dönemde ise 143 TL'yi geçemeyecek YURT İÇİ GÜNDELİKLER Harcırah Kanunu uyarınca verilecek gündelik ve tazminat tutarlarının da yüzde 7,1 ile yüzde 13,3 oranında artırılmasını öngören Bütçe Kanunu Tasarısına tarafından, farklı alanlara yönlendirilmiş ulus görevlilerinin yeni yıldaki yurt içi gündelikleri de şöyle olacak: GÜNDELİK TUTAR KAMU GÖREVLİLERİ 2008 TBMM Başkanı, Başbakan 38,00 41,00 Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, Baskı Komutanları, Başbakanlık Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Yüksek Yargı Başkaları ve Başsavcılar, Diyanet İşleri ve YÖK Başkanı 35,00 37,50 Memur ve hizmetliler: Ek göstergesi 8000 ve üstü olanlar 29,50 31,50 Ek göstergesi 58008000 olanlar 26,50 28,50 Ek göstergesi 30005800 olanlar 24,00 26,00 Kadro derecesi 14 arası olanlar 21,50 23,50 Kadro derecesi 515 arası olanlar 20,50 22,50 Arazi üzerinde çalışanlar: Kadro derecesi 14 olanlar 8,00 9,00 Kadro derecesi 515 olanlar 7,50 8,50 PANSİYON ÜCRETLERİ GIDERKEN Ulusal Eğitim Bakanlığı'na tabi eğitim kurumlarının pansiyon ücretlerine ise yeni yılda yüzde 7,5 oranında zam yapılacak Buna tarafından, pansiyon ücretleri yeni yılda, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, yetişkinler teknik eğitim merkezleri, çıraklık eğitim merkezleri ve pratik sanat okulları ile anadolu ve fen liselerinde 101 TL artacak Artış miktarı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ve mesleki ve teknik anadolu liselerinde ise 113 TL olacak 'da uygulanacak pansiyon ücretleri şöyle: PANSİYON ÜCRETİ MEKTEP TÜRLERİ (TL) İlköğretim Okulları 1451 (Yatılı ilköğretim alan okulları, pansiyonlu ilköğretim okulları, özel eğitim okulları) Ortaöğretim Okulları 1451 (Genel ve mesleki teknik liseler, fazla programlı liseler) Yetişkinler Teknik Eğitim Merkezleri, Çıraklık Eğitim Merkezleri, Pratik Sanat Okulları 1451 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları 1613 Anadolu ve Fen Liseleri 1451 (Genel ve mesleki teknik liseler, çok programlı liseler) Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri 1613 internethaber  

858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt