Menapoz döneminde ağız ortamında oluşabilecek şartların değişmesi Doğum denetim ilaçları Bu ilaçlar içerdikleri hormonlar nedeni ile hamilelikte oluşan ağız içi değişikliklere aynı semptomların niçin olurlar Doğum denetim haplarının uzun süreli kullanımları dişeti iltihaplarına yol açabilmektedir Doğum denetim ilaçlarının kullanımı Çekim Sonrası Alveoliti Kuru Soketoluşumu riskini üç defa artırır böylece cerrahi operasyon öncesi diş hekiminin bu durumu göz önüne alması gerekmektedir Menapoz kadınların yaşamında oldukça kayda değer bir süreçtir Bu periyot sırasında kadınlarda hormonal ve psikolojik şartların değişmesi olabilmektedir Doğal olarak bu etkileşimden ağız dokuları ve dişler de paylarını almaktadır Menapoz esnasında kadınlık hormonu estrogenseviyesinde önemli bir şansın dönmesi olur ve estrogenseviyesi en düşük düzeye iner Estrogenbununla birlikte kalsiyumun emilmesi için gerekli olan bir maddedir Noksanlığı kemikteki kalsiyum seviyesinin düşmesine niçin olur dolayısı ile kemik erimelerine ve osteoporeza yol açar Kemik erimesi vücuttaki tüm kemiklerde görülmektedir Kadınsı çevreleyen kemik dokusunda oluşan erime ara sıra dişlerin yardım dokularını yitirmelerine ve sonuçta dişlerin sallanarak kaybedilmesi ile sonuçlanabilmektedir Menapoz döneminde yüksek oranda kalsiyuma ihtiyaçları vardır (1200 mggün) Günlük perhiz ile bu miktarda kalsiyum alımı muhtemel değildir Bu niçin ile hekim göre kalsiyum preparatları ile kalsiyumun emilimin arttırılması için D vitamini önerilmektedir Menapoz nedeni ile değişen kalsiyum dengesini bitmiş kurabilmek için bununla birlikte hormon terapisi de uygulanmalıdır 1548747137 1548747137 menapozdonemindeagizortamindaolusabilecekdegisiklikler5c500185eb72amenapozdonemindeagizortamindaolusabilecekdegisiklikler5c500185eb72a http:wwwhekimimcommerakettiklerinizkadindis0048dt Menapoz döneminde ağız ortamında oluşabilecek şansın dönmesi: Menapoz sırasında kadınların ağız ortamlarında çok öbür belirtiler kollamak mümkündür Bu belirtilerin tümü aynı anda bir kişide görülebildiği gibi biri veya birkaçı birlikte da görülebilmektedir