Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mendelin çalışmalarında karşılaştığı sorunlar

Mendelin çalışmalarında karşılaştığı sorunlar
0
145

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Genetik biliminin öncüsü botanikçi Johann Gregor Mendel, tümör üzerine yaptığı çalışmalarda, bir türün özelliklerinin genetik yoluyla sonraki kuşaklara aktarıldığını bulmuştur 20 yüzyılın başlarında yapılan deneylerle Mendel'in öne sürdüğü ilkeler, doğrulanmış olup, kalıtım kuramının tüm canlılar için geçerliliği saptanarak, biyolojinin esas ilkelerinden biri haline gelmiştir

18511853 arası bu kurumda doğa bilimleri ve botaniğin yanı sıra , kendisine daha sonraki araştırmalarında yardımcı olacak istatiksel yöntemler konusunda öğrenim gören Mendel, 1854 ’te Brünn Teknik Okulu ’nda fizik ve doğa tarihi dersleri için değiştirme öğretmenlik görevine getirildi

Bu dönemde başladığı bitki melezleme çalışmalarını 1861 ’e kadar sürdürdüO yıl manastırın baş rahipliğine atandığından ,süre ayıramadığı bilimsel araştırmalarını büyük ölçüde azaltarak manastırı dini vakıflara daha fazla katkıda bulunmaya zorlayan bir yasa nedeniyle yerel hükümetle ve eğitim bakanlığı ile uzun yıllarını alacak bir mücadeleye giren mendel, bu dönemde bir yandan manastırın yönetimi ile ,bir yanlamasına da 1876 ’da yönetim kuruluna atandığı bir Maravya bankasının işleri ile uğraştı *

Similar threads

Kalıtım biliminin oncusu botanikci Johann Gregor Mendel, bitkiler uzerine yaptığı calışmalarda, bir turun ozelliklerinin kalıtım yoluyla sonraki kuşaklara aktarıldığını bulmuştur 20 yuzyılın başlarında yapılan deneylerle Mendel'in one surduğu ilkeler, doğrulanmış olup, kalıtım kuramının butun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
gregor mendel kim gregor mendel kimdir gregor mendel google Google gregor mendel kimdir Hakiki adı Johann Mendel 22 Temmuz 1822 Heinzendof, Avusturya'da doğmuştur Ocak 1884 yılında ölmüştür EĞİTİMİ VE BIRINCIL ÇALIŞMALARI Doğa bilimlerine olan ilgisi ufak yaşlarda başladıFelsefe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Gregor Johann Mendel Neyi Buldu? Johann Gregor Mendel 22 Temmuz 1822 Heinzendorf'ta doğdu, 6 Ocak 1884 Brünn'de öldü ; kalıtımsal biliminin kurucusu, Avusturyalı bitkibilimsel bilgini ve rahiptir Genetik biliminin öncüsü botanikçi, ot gibi yaşama üstüne yaptığı çalışmalarda, bir türün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Gregor Johann Mendel Neyi Buldu? Johann Gregor Mendel 22 Temmuz 1822 Heinzendorf'ta doğdu, 6 Ocak 1884 Brunn'de oldu ; genetik biliminin kurucusu, Avusturyalı botanik bilgini ve rahiptir Kalıtım biliminin oncusu botanikci, bitkiler uzerine yaptığı calışmalarda, bir turun ozelliklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Johann Gregor Mendel Hayatı, Johann Gregor Mendel 22 Temmuz 1822 Heinzendorf'ta doğdu (bugünkü Çek Cumhuriyeti), 6 Ocak 1884Brünn'de öldü (bugünkü ÇekCumhuriyeti); kalıtımsal biliminin kurucusu, Avusturyalı bitkibilimsel bilgini ve rahiptir Genetik biliminin öncüsü botanikçi, tümör üstüne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
858,496Konular
981,877Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt