Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mendel’in, calışmalarının kalıtım acısından onemi nedir?

0
187

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

– Genetik(gen) biliminin ortaya cıkmasını sağlamıştır

– Yaptığı calışmalarla genlerin canlılar uzerindeki etkisini ortaya cıkartmıştır

– Birinci kuşak ve ikinci kuşaktan meydana gelen canlıların fiziksel ve kalıtımsal ozelliklerinin birbirlerine gecme olasılığını bulmuştur

– Boylelikle bitkisel olarak daha kaliteli mahsuller elde edilebilecek, var olan tohum cinsleri korunabilecekti

Similar threads

Mendel ’in, çalışmalarının genetik açısından önemi nedir? – Kalıtımsal(gen) biliminin ortaya çıkmasını sağlamıştır – Yaptığı çalışmalarla genlerin canlılar üzerindeki etkisini ortaya çıkartmıştır – Birinci kuşak ve ikinci kuşaktan meydana gelen canlıların fiziksel ve kalıtımsal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Kalıtım Konu anlatımı Kalıtım ve genetik konu anlatımı ozet Canlılardaki karakterlerin oluşumunu, yavru dollere gecişini ve canlılarda gozlenen ceşitliliğin nedenlerini inceleyen bilim dalına genetik veya kalıtım denir Canlıların sahip oldukları, anne veya babalarından aldıkları ozelliklere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Kalıtım Konu anlatımı Genetik ve genetik konu anlatımı özet Canlılardaki karakterlerin oluşumunu, yavru döllere geçişini ve canlılarda gözlenen çeşitliliğin nedenlerini inceleyen bilim dalına kalıtımsal ya da kalıtım denir Canlıların sahip oldukları, anne veya babalarından aldıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt