Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mendelin deneylerinde bezelyeyi secme nedenleri

Mendelin deneylerinde bezelyeyi secme nedenleri
0
130

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kalıtım biliminin babası olarak anılan Avusturyalı bilim adamı Mendel bitkiler uzerine yaptığı calışmalarda, bir turun ozelliklerinin kalıtım yoluyla sonraki kuşaklara aktarıldığını bulmuştur Bu buluşu sırasında bezelyeleri kullanan bilim adamının neden deney sırasında başka bir bitki değilde bezelye kullandığını aşağıdaki maddelerde acıklamaya calıştık

1 Kolay yetiştirilmeleri (Dollenme kontrolunun kolay olması)
2 Cok ceşidinin olması
3 Cabuk coğalabilmesi (Yılda 3 – 4 kez urer Başka canlıda yapılsaydı deney uzun surerdi)
4 Kendi kendini dolleyebilmesi (eşleyebilmesi) (Karakterlerinin saf olması)

Similar threads

Kalıtım biliminin babası olarak anılan Avusturyalı bilim adamı Mendel ur üzerine yaptığı çalışmalarda, bir türün özelliklerinin genetik aracılığıyla sonraki kuşaklara aktarıldığını bulmuştur Bu buluşu sırasında bezelyeleri kullanan bilim adamının niçin deney esnasında başka bir bitki değilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Mendelin yaptığı calışmalar ve bu calışmaların bilim dunyasına katkısı nedir? Cevap: Mendelin yaptığı calışmalar Mendelin Calışmaları nelerdir Genetik biliminin kurucusu olan Gregor Mendel canlı bir turun ozelliklerinin kendisini izleyen dollere nasıl aktarabildiği sorunu ile ilgili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Kalıtım biliminin oncusu botanikci Johann Gregor Mendel, bitkiler uzerine yaptığı calışmalarda, bir turun ozelliklerinin kalıtım yoluyla sonraki kuşaklara aktarıldığını bulmuştur 20 yuzyılın başlarında yapılan deneylerle Mendel'in one surduğu ilkeler, doğrulanmış olup, kalıtım kuramının butun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Gregor Johann Mendel Neyi Buldu? Johann Gregor Mendel 22 Temmuz 1822 Heinzendorf'ta doğdu, 6 Ocak 1884 Brunn'de oldu ; genetik biliminin kurucusu, Avusturyalı botanik bilgini ve rahiptir Kalıtım biliminin oncusu botanikci, bitkiler uzerine yaptığı calışmalarda, bir turun ozelliklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Mendel neden bezelyeleri tercih etti? Kalıtım bilimin öncüsüdür. İlk önce tavşanlar üzerinde deney yaptı ama başrahip bazı ahlak kurallarının ihlal edildiğini görünce Mendel'i uyardı. Bunun üzerine Mendel, bezelye bitkilerinin (Bezelyeyi seçmesinin sebebi kolay yetişmesi, ucuz olması ve aşırı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye
Üst Alt