Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Menderes'in son mektubu

Menderes'in son mektubu
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Menderes'in son mektubu

imagesmenderesinsonmektubu5ad6cdf39f

Yakin tarihimiz, sapka giymedigi iddiasiyla asilan yuzlerce erkek ve bir kadinin yani sira, batili dusunurlerin ifadesiyle Turkce ezantekrar Arapcaya cevirdigi icin asilan basbakan ve bakanlara da sahit olmustur Adnan Menderes'in idamindan biraz once bir asker vasitasiyla gizlice Giyaseddin Emre'ye gonderdigi asagidaki mektup, yakin tarihimizin ic yuzunu ortaya koyan sayisiz belgelerden biridir

Sizlere dargin degilim, sizin ve diger zevatin iplerinin hangi efendiler tarafindan idare edildigini biliyorum Onlara da dargin degilim Kellemi onlara goturdugunuzde deyiniz ki, Adnan Menderes, hurriyet ugruna koydugu basini 17 sene evvel almadigimiz icin sizlere mutesekkirdir Idam edilmek icin ortada hicbir sebep yaok Olume karari metanetle gittigimi, silahlarin golgesinde yasayan kahraman efendilerinizce acaba soyleyebilecek misiniz ?
Sunu da soyleyeyim ki, milletce kazanilacak hurriyet mucadelesinde sizi ve efendilerinizii yine de 1950'de kurtarabilirdim Dirimden Korkmayacaktiniz Ama simdi milletle el ele vererek, Adnan Menderes'in olumu sizi ebediyete kadar takib edecek ve bir gun sizi silip supurecektir Ama buna ragmen merhametim sizlerle beraberdir,

imagesmenderesinsonmektubu5ad6cdf49ec9e
Mektubun aslı

(Bu sozler, Adnan Menderes tarafindan bir araci ile Giyaseddin Emre'ye ulastirilmistir Belge tarafimiza Giyaseddin Emre tarafindan verilmistir Oteki Menderes, s 75)

Kaynak: Zafer dergisi, sayi: 238, Ekim 1996, s 14

858,496Konular
981,837Mesajlar
29,885Kullanıcılar
alizeeSon üye
Üst Alt