iltasyazilim
FD Üye
Menemenlik Domates Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*bir kasa taze domates (tabi yazın çıkan tarla domateslerinden, yerli domates de deniyor)
*1 kg sivri biber
Menemenlik Domates Konservesi Tarifi Yapılışı Bir gün önceden kavanozlarını yıkar ters çevirir kuruturum, sonra yeni kapaklarımı da yıkar özellikle bir bezle kuruturum Su damlacığı kalmaması gerekir sonra bunları bir sofra bezine sıralarım Daha sonra domateslerimi yıkar baş kısımlarını bıçağın ucuyla çıkarır dilimlerim Biberimi de dilimlerim ve çok sulandırmadan irice robotta çekerim*(elde de tek tek doğrayabilirsiniz aynı işlem oluyor) Sonra büyükçe bir tencereye biber ve domates rendelerini koyup önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirelim ve iyice ortası açılıp fokur fokur kaynayınca (altını asla kapatmayınız kısınız kaynamaya devam etsin çünkü kavanozlara kaynar koyacağız) kavanozlara dolduralım ve ucu uzun bir bıçakla domatesleri karıştırıp havasını alalım Kavanozun ağzını bir kuru bezle hemen silip kapağını sıkıca kapatalım Daha önceden serdiğimiz softa bezimizin üzerine ters çevirip bırakalım Bu işlem boyunca tekrar söylüyorum ocağınızın altını kapatmayın, kavanozları böyle oldurup sıralayalım, en az iki gün hiç ellemeyelim yerinden kaldırmayalım ki sıkıca tutsun, iyice buz gibi olduğunu anlayınca düz çevirelim ve kapağın ortasına parmağımızla dokunalım hafif çukurluk hissettiğiniz an konserve tutmuş demektir İki sene kullanabilirsiniz, tabi serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederseniz Yemeklerde ve yağda kavurup yumurta kırıp menemen olarak kullanılabilir, asla tuz ve yağ kullanmıyoruz,kendi suyunda kaynayacak, pişirirken su da eklemeyin
Ayrıca yeni konserve kapağı kullanın, ben kullanılmış kapak kullanmıyorum, bıçakla açarken deforme olma şansı çok fazla, hava alabilir, *zaten 25 krş gibi çok ucuz
*bir kasa taze domates (tabi yazın çıkan tarla domateslerinden, yerli domates de deniyor)
*1 kg sivri biber
Menemenlik Domates Konservesi Tarifi Yapılışı Bir gün önceden kavanozlarını yıkar ters çevirir kuruturum, sonra yeni kapaklarımı da yıkar özellikle bir bezle kuruturum Su damlacığı kalmaması gerekir sonra bunları bir sofra bezine sıralarım Daha sonra domateslerimi yıkar baş kısımlarını bıçağın ucuyla çıkarır dilimlerim Biberimi de dilimlerim ve çok sulandırmadan irice robotta çekerim*(elde de tek tek doğrayabilirsiniz aynı işlem oluyor) Sonra büyükçe bir tencereye biber ve domates rendelerini koyup önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirelim ve iyice ortası açılıp fokur fokur kaynayınca (altını asla kapatmayınız kısınız kaynamaya devam etsin çünkü kavanozlara kaynar koyacağız) kavanozlara dolduralım ve ucu uzun bir bıçakla domatesleri karıştırıp havasını alalım Kavanozun ağzını bir kuru bezle hemen silip kapağını sıkıca kapatalım Daha önceden serdiğimiz softa bezimizin üzerine ters çevirip bırakalım Bu işlem boyunca tekrar söylüyorum ocağınızın altını kapatmayın, kavanozları böyle oldurup sıralayalım, en az iki gün hiç ellemeyelim yerinden kaldırmayalım ki sıkıca tutsun, iyice buz gibi olduğunu anlayınca düz çevirelim ve kapağın ortasına parmağımızla dokunalım hafif çukurluk hissettiğiniz an konserve tutmuş demektir İki sene kullanabilirsiniz, tabi serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederseniz Yemeklerde ve yağda kavurup yumurta kırıp menemen olarak kullanılabilir, asla tuz ve yağ kullanmıyoruz,kendi suyunda kaynayacak, pişirirken su da eklemeyin
Ayrıca yeni konserve kapağı kullanın, ben kullanılmış kapak kullanmıyorum, bıçakla açarken deforme olma şansı çok fazla, hava alabilir, *zaten 25 krş gibi çok ucuz