iltasyazilim
FD Üye
Mengen Pilavı nasıl yapılır
resimli Mengen Pilavı yapılışı
Mengen Pilavı için gerekli malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
45 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Parça Tozşeker
Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın Pirinci yıkayıp süzgece alın
Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin
Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin *
resimli Mengen Pilavı yapılışı
Mengen Pilavı için gerekli malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
45 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Parça Tozşeker
Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın Pirinci yıkayıp süzgece alın
Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin
Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin *