iltasyazilim
FD Üye
Mengen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı baldo pirinç
*1 adet kuru soğan
*2 adet domates
*300 gr mantar
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber
Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci sıcak tuzlu suda 15 dakika bekletin
Nişastası akana kadar yıkayın ve suyunu süzün
Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin, kuru soğanı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin
Mantarları yıkayarak ince ince dilimleyin, yemeğe ekleyin
Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın
Mantarlar suyunu çekince domatesleri ekleyin
Pirinci ekleyin, biraz kavurun
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika)
Tencerenin ağzına kağıt havlu geçirerek 10 dk dinlenmeye bırakın
Afiyet olsun
*2 su bardağı baldo pirinç
*1 adet kuru soğan
*2 adet domates
*300 gr mantar
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber
Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci sıcak tuzlu suda 15 dakika bekletin
Nişastası akana kadar yıkayın ve suyunu süzün
Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin, kuru soğanı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin
Mantarları yıkayarak ince ince dilimleyin, yemeğe ekleyin
Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın
Mantarlar suyunu çekince domatesleri ekleyin
Pirinci ekleyin, biraz kavurun
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika)
Tencerenin ağzına kağıt havlu geçirerek 10 dk dinlenmeye bırakın
Afiyet olsun