Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a davet yapan Akşener, "Sayın Erdoğan, sonunu yenemiyorsan, rasyonel olamıyorsan, ben Suriye’ye gidip, Esad ile görüşmeye, bu sorunu çözmeye hazırım. Türkiye’yi tekrar çırak çıkarmanın manası yok” dedi.
Akşener, Büyük Anadolu Otel’de partisince ikincisi düzenlenen Lokal İdareler Çalıştayı’nın kapanışına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın da katıldığı çalıştayda, Akşener, şunları söyledi:
"31 Mart’a giderken, eylül ayından itibaren arkadaşlarımızla çalıştık. “Yalnız mı seçime girelim, ittifakla mı?” Ortak aklı uyguladık. Çalışıldı ve oybirliği ile “CHP’yle ittifak halinde gidilebilirse, Türkiye’nin ferahlamasına sebep olunacağı” kararı çıktı. Ben bu kararı Sayın Kılıçdaroğlu’na ilettim. Türkiye için gerekirse “Akşener çırak çıkabilir lakin Türkiye’nin bu nefesi almaya muhtaçlığı olduğunu, bu işbirliğinin Türkiye’ye gerekli olduğunu ”söyledim. Sonuç: 31 Mart akşamı kiminizin ağabeyi, kiminizin kardeşi, tamamınızın arkadaşı Mansur Lider, Ankara’nın belediye lideri seçildi.
(Milliyetçilere mesaj) Bugün bakmayın Cumhurbaşkanı’nın milliyetçilik ismine ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, insanları rencide edici kelamlarına... O gelenek nedir, biliyor musunuz? Gerçekçidir, kapsayıcıdır. Kutuplaştırmaz, birleştirir. GÜZEL Parti, hem partinin doktrini olarak, hem onun anlayışı olarak, iki husustan asla vazgeçemeyecektir. Birisi nüfus cüzdanı... Bu ülkenin nüfus cüzdanına sahip her bir bireyi ağadır, paşadır, reistir, her şeydir.
Libya tezkeresi öncesi partimizin başkanlık divanı ile uzmanlarıyla ile iki kez toplantı yaptık. Şahsen ben de Libya’yı çalıştım. Şu an Libya’da, örnek veriyorum, Ankara Oran’da Hafter’in kuvvetleriyle Mutabakat Hükümeti’nin ögeleri göğüs göğüse çarpışıyor. Kızılay’da Mutabakat Hükümeti’nin yeri. Oran ile Kızılay ortasındaki bir alan. Bu türlü bir iç savaşa, Araplar ortasındaki iç savaşa, Mehmetçiğin gönderilmesi, şehit olması... Suriyede’ki elzemdi. 2011’de işleri bunlar karıştırdığı için elzemdi. Biz de gerisinde durduk. Suriye’den sonra elimize ne geçti? Kimine nazaran 40, kimine nazaran 50 milyar dolar harcama... 5 milyon Suriyeli sığınmacı kapımızda, 150 bin civarında İdlib’den gelen sığınmacı. Bir bakana sordum: “Tamamı kaç kişi olur” dedim. “2 milyon kişi” dedi. “Durdurabilir miyiz” dedim. “Mümkün değil” dedi. Etti mi 7 milyon kişi. ABD şirketleri Beşar Esad ile mutabakat imzalıyor. 700-800 milyar dolar. Suriye’yi evvel yıktı Batılı’lar, artık kendi şirketlerine 10 yıl içinde 700-800 milyar dolar yatırım yapılacak. Türkiye bu işten çırak çıktı. Teklifimiz nedir? Hissiyatı bir kenada bırak, rasyonel, sağduyulu, gerçekçi ol. Esad ile barış. Sayın Erdoğan, hududunu yenemiyorsan, rasyonel olamıyorsan, ben Suriye’ye gidip, Esad ile görüşmeye, bu sorunu çözmeye hazırım. Türkiye’yi yine çırak çıkarmanın manası yok. "