bilgisayarci
FD Üye
GÜZEL Parti, Gaziler Haftası nedeniyle şehit ve gazi yakınlarına çeşit gezintisi düzenledi. Gazi ve şehit yakınlarıyla akşam yemeğinde bir ortaya gelen ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, program sonunda basının sorularını cevapladı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün "Dün tıpkı maklubeye kaşık sallayanlar bugün beni eleştirmeye kalkmasın" telaffuzuna de karşılık veren Meral Akşener, "Maklube yiyenler, öbür maklube yiyenleri yakından bilir. Adalet Bakanından beklentimiz, FETÖ'yle ilgili kararlılık ve dikkattir. Kendi ortalarındaki kelam düellosundan gördüğümüz şu; bir FETÖ Borsası açıldığı…Bunu Şamil Tayyar beyefendi 2 yıl önce evvel söylemişti. Bizde bunun üzerine çok gittik, 3 araştırma önergesi verdik. Cumhur ittifakı paydaşları tarafından reddedildi. Bu ortada bir şey söylemek isterim birden teğe benimle ilgili soruşturma açıldı, bende bir dilekçe verdim tabirimi alın diye. Bende katkıda bulunmayı istiyorum bu uğraşa, tahminen maklubeye kaşık sallayanları bilmiyorum ancak o maklubeyi pişirenleri biliyorum, o yüzden söz verme konusunda haftaya bir defa daha dilekçemiz olacak. Umarım Adalet Bakanı bu sefer bu tabirin alınmasını sağlar diye düşünüyorum. Çaycının çorbacının içerde olduğu ancak zenginlerin dışarda olduğu uğraş yapılamaz o nitekim insanların vicdanlarını yaralar. İktidar bünyesindeki bu kelamlı hengamelerin umarım bir faydası dokunur bu mücadeleye" dedi.
Yeniçağ'dan Sümeyra Kırca'nın haberine nazaran, son periyotta DÜZGÜN Parti'nin AKP ile yakınlaşması söylentilerine son noktayı koyan Meral Akşener, "Biz 30 Ağustos'a geçen sene de gitmiştik. Yani orada bir şey olmamıştı. Bu kere gittiğimizde ne değişti? İstanbul, Ankara, Antalya, Adana üzere büyükşehirler el değiştirdi. Hasebiyle bu seferki gidişimiz dikkat çekti. Şu netlikte söyleyebilirim ki, AK Parti ile rastgele bir bildiri alışverişimiz yoktur. Ne şahsıma ne arkadaşlarımıza ne de bizden oraya rastgele bildiri trafiği kelam konusu değildir. Bir fotoğrafın üzerinden bir kesim insan temennisini söz ediyor bir kesim beşerde speküle ediyor" diye konuştu.31 Mart mahallî seçimlere giderken CHP ile bir işbirliği yaptıklarına dikkat çeken Meral Akşener, mahallî seçimlerden sonra işbirliğinin devam ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirmesi durumunda ittifakların devam edeceğini belirten Meral Akşener, "Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçer de parlamenter sisteme yönelik bir adım atılırsa o vakit değişik bir Türkiye ile karşılaşacağız. O günün kaideleri neyi getirir bilmiyoruz ben onu söylüyorum lakin bugün yapılan işbirliğinin sürdüğünü söyleyebilirim" diye konuştu.
TÜRKİYE BU SİSTEMİ TAŞIYAMIYOR
Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'e kadar seçim istemeyeceğini öngördüğünü belirterek, erken seçim beklemediğini belirtti. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni taşıyamadığını vurgulayan Akşener şu tabirleri kullandı: "Ekonomi, işsizlik, dış siyaset üzere hususlarda Türkiye sıkışmış durumda. Seçim gelir mi bir fikrim yok lakin Türkiye taşıyamıyor. Tahminen bununla ilgili düzgünleştirilmiş Parlamenter Sistem ya da Cumhurbaşkanlığı Sisteminin bir türlü oturtamadığı sistemsel sorunların ortadan kaldırılacağı anayasal çalışmalar kelam konusu olabilir. Şayet parlamenter sisteme geri dönüşe yöneli bir adım atılırsa o vakit bir seçim olabilir."Geçtiğimiz günlerde bayan gazetecilerin "Neden tüm tartışmalar DÜZGÜN Parti üzerinden yürütülüyor" sorusuna "İYİ Parti anahtar partidir" diye yanıt verdiğini hatırlatan Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu'nun "Anahtar var, maymuncuk var" telaffuzuna ise şöyle karşılık verdi: "Karamollaoğlu'nun telaffuzunun bir lisan sürçmesi olduğunu düşünüyorum. Zira maymuncuk yalnızca kapıları açar biz anahtarız, hem açar hem kitleriz."