iltasyazilim
FD Üye
Mercan Kebabı Malzeme ListesiYarım kilogram tavuk kıyması 100 gram kuyruk yağı (çekilmiş olacak) 1 adet orta boyda kuru soğan 1 adet orta boyda kapya biber 3 kaşık galeta unu (yemek kaşığı) Bir tutam tuz Bir tutam karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Kekik Sıvı yağ ( kızartma için kullanılacak)
Mercan Kebabı Nasıl Yapılır?
Genişçe bir kabın içerisine yarım kilogram tavuk kıymasını alıyoruz Üzerine kuyruk yağını ilave ediyoruz ve birbirine karıştırıyoruz Kuru soğan ve kapya biberi rondoda çekiyoruz ve kıymanın üzerine ekliyoruz Galeta unu, tuz, karabiber, kekik, kimyon ve kırmızı toz biberi karışımın içerisine ekliyoruz Yoğurmaya başlıyoruz, kıyma ve harçlar birbirine iyice karışana kadar yoğurmaya devam ediyoruz Kıvamını alana dek yoğuruyoruz eğer yumuşak olursa biraz daha galeta unu ekleyebiliriz Köfteleri yapmaya başlıyoruz, istediğimiz büyüklükte yapabiliriz, istediğimiz şekli verebiliriz Hazırladığımız köfteleri kızgın yağın içine atarak kızartıyoruz Kızaran köfteleri altına havlu kağıt serdiğimiz bir tabağın içine alıyoruz ki yağları havlu kağıtta kalsın Soğumadan bir servis tabağına köfteleri alıyoruz, yanına yeşillik ve domates dilimleri ile servis edebiliriz Dilerseniz yeşillikleri iri bir şekilde doğrayıp köftelerin üzerini süsleyebiliriz, arasına biraz da kapya biber doğrayarak kırmızı rengi ile renklendirebiliriz Harika bir tada sahip olan bu kebap çeşidi ile misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz, tadı damakta kalacak bir lezzettir ve unutulmayacak bir yemektir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Mercan Kebabı Nasıl Yapılır?
Genişçe bir kabın içerisine yarım kilogram tavuk kıymasını alıyoruz Üzerine kuyruk yağını ilave ediyoruz ve birbirine karıştırıyoruz Kuru soğan ve kapya biberi rondoda çekiyoruz ve kıymanın üzerine ekliyoruz Galeta unu, tuz, karabiber, kekik, kimyon ve kırmızı toz biberi karışımın içerisine ekliyoruz Yoğurmaya başlıyoruz, kıyma ve harçlar birbirine iyice karışana kadar yoğurmaya devam ediyoruz Kıvamını alana dek yoğuruyoruz eğer yumuşak olursa biraz daha galeta unu ekleyebiliriz Köfteleri yapmaya başlıyoruz, istediğimiz büyüklükte yapabiliriz, istediğimiz şekli verebiliriz Hazırladığımız köfteleri kızgın yağın içine atarak kızartıyoruz Kızaran köfteleri altına havlu kağıt serdiğimiz bir tabağın içine alıyoruz ki yağları havlu kağıtta kalsın Soğumadan bir servis tabağına köfteleri alıyoruz, yanına yeşillik ve domates dilimleri ile servis edebiliriz Dilerseniz yeşillikleri iri bir şekilde doğrayıp köftelerin üzerini süsleyebiliriz, arasına biraz da kapya biber doğrayarak kırmızı rengi ile renklendirebiliriz Harika bir tada sahip olan bu kebap çeşidi ile misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz, tadı damakta kalacak bir lezzettir ve unutulmayacak bir yemektir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız