iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Çorbası ( Lezzet Garantili ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek (Bir kapta iyice yıkanmış)
*1 orta boy soğan ( Rendelenmiş)
*1 yemek kaşığı salça ( 34 ü domates 14 ü biber)
*1 tatlı kaşığı isot ( Bu çorbada pul biber yerine tercihim)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 parça tereyağ
*1 miktar tuz
*5 bardak sıcak su
Servis için;
*1 adet limon
Mercimek Çorbası ( Lezzet Garantili ) Tarifi Yapılışı 2010 yılı kpss ye hazırlanırken eniştem ve ablamlarda kalıyorum tabi onlar calıştıkları için geldiklerinde yemek hazır olsun diye giriyorum mutfağa, bizimkiler de soğanın ne çiğini ne pişmişini yerler Çorbaya bile soğan koyan ben, 1 yılda onları soğana alıştırdım Şimdi soğan salatası bile yedikleri oluyor
İlk olarak yağları tencereye koyup orta ateşte soğanları kavuruyoruz Daha sonra salça ekleyip 2 dk daha kavurduktan sonra isot ve sarımsağı ekliyoruz Süzdüğümüz mercimekleri ilave edip bir iki tur döndurdükten sonra sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dk kaynadıktan sonra tel çırpıcı ile pişirme esnasında 15 dk boyunca karıştırarak mümkün olduğunca homojen bir kıvam almasını sağlıyoruz Herkese afiyet olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek (Bir kapta iyice yıkanmış)
*1 orta boy soğan ( Rendelenmiş)
*1 yemek kaşığı salça ( 34 ü domates 14 ü biber)
*1 tatlı kaşığı isot ( Bu çorbada pul biber yerine tercihim)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 parça tereyağ
*1 miktar tuz
*5 bardak sıcak su
Servis için;
*1 adet limon
Mercimek Çorbası ( Lezzet Garantili ) Tarifi Yapılışı 2010 yılı kpss ye hazırlanırken eniştem ve ablamlarda kalıyorum tabi onlar calıştıkları için geldiklerinde yemek hazır olsun diye giriyorum mutfağa, bizimkiler de soğanın ne çiğini ne pişmişini yerler Çorbaya bile soğan koyan ben, 1 yılda onları soğana alıştırdım Şimdi soğan salatası bile yedikleri oluyor
İlk olarak yağları tencereye koyup orta ateşte soğanları kavuruyoruz Daha sonra salça ekleyip 2 dk daha kavurduktan sonra isot ve sarımsağı ekliyoruz Süzdüğümüz mercimekleri ilave edip bir iki tur döndurdükten sonra sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dk kaynadıktan sonra tel çırpıcı ile pişirme esnasında 15 dk boyunca karıştırarak mümkün olduğunca homojen bir kıvam almasını sağlıyoruz Herkese afiyet olsun