iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*1 orta boy kuru soğan
*1 dolu yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tablet et bulyon veya tavuk bulyon
*1 5 litre sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı olarak baharat :
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı pulbiber
*12 çay kaşığı kimyon
Mercimek Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Herkese selamlar ve mutlu günler
Çorbasız bir yaşam düşünemiyorum Özellikle mercimek ve tavuk çorbasına ailecek bayılıyoruz
Bugün ki tarifim kavrulmuş soğan ile unun lezzetiyle damaklarınıza hitap eden bir çorba Bir de et bulyon ve baharatlarla harmanlanınca ikinci bir tabak çorba içmek isteyeceksiniz
Lokantadaki tadında bir mercimek çorbası
Buyrun yapılışına geçelim
Soğan yemeklik doğranır
Havuç rendelenir
Patates küçük doğranır
Mercimek ayıklanır ve yıkanır
Bir tencereye 1 kaşık margarin ve 45 kaşık sıvı yağ katılır Margarin eriyince soğan ilave edilir ve pembeleşene dek kavrulur Üstüne 1 kaşık un eklenir Güzelce kavrulur Sonra havuç ve patates ilave edilir Karıştırarak bir iki tur kavrulur Üzerine 1 5 litre sıcak su dökülür Mercimek eklenir Et bulyon ilave edilir Pişmeye bırakılır
Mercimek şeklini kaybetmiş ve çorbayla bütünleşmişse çorbamız pişmiştir Yaklaşık 2025 dakikada pişebilir
Çorba pisince tel süzgeçten veya blendırdan geçirilir Ben blendır kullandım Patateslerin ve havuçların görünmez olmasına dikkat edilir
Baharatlar ve tuz eklenir Bir iki taşım kaynatılır
Kıvamını koyu bulursanız biraz sıcak su ekleyebilirsiniz
Çorbamız servise hazır
Sıcak sıcak ve biraz limon damlatılarak afiyetle içilir
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*1 orta boy kuru soğan
*1 dolu yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tablet et bulyon veya tavuk bulyon
*1 5 litre sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı olarak baharat :
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı pulbiber
*12 çay kaşığı kimyon
Mercimek Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Herkese selamlar ve mutlu günler
Çorbasız bir yaşam düşünemiyorum Özellikle mercimek ve tavuk çorbasına ailecek bayılıyoruz
Bugün ki tarifim kavrulmuş soğan ile unun lezzetiyle damaklarınıza hitap eden bir çorba Bir de et bulyon ve baharatlarla harmanlanınca ikinci bir tabak çorba içmek isteyeceksiniz
Lokantadaki tadında bir mercimek çorbası
Buyrun yapılışına geçelim
Soğan yemeklik doğranır
Havuç rendelenir
Patates küçük doğranır
Mercimek ayıklanır ve yıkanır
Bir tencereye 1 kaşık margarin ve 45 kaşık sıvı yağ katılır Margarin eriyince soğan ilave edilir ve pembeleşene dek kavrulur Üstüne 1 kaşık un eklenir Güzelce kavrulur Sonra havuç ve patates ilave edilir Karıştırarak bir iki tur kavrulur Üzerine 1 5 litre sıcak su dökülür Mercimek eklenir Et bulyon ilave edilir Pişmeye bırakılır
Mercimek şeklini kaybetmiş ve çorbayla bütünleşmişse çorbamız pişmiştir Yaklaşık 2025 dakikada pişebilir
Çorba pisince tel süzgeçten veya blendırdan geçirilir Ben blendır kullandım Patateslerin ve havuçların görünmez olmasına dikkat edilir
Baharatlar ve tuz eklenir Bir iki taşım kaynatılır
Kıvamını koyu bulursanız biraz sıcak su ekleyebilirsiniz
Çorbamız servise hazır
Sıcak sıcak ve biraz limon damlatılarak afiyetle içilir