iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet soğan
*1 adet rendelenmiş patates
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 adet tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz, karabiber
*7 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
*1 adet doğranmış sarımsak
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*2 yemek kaşığı tereyağ
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Soğan küp küp doğranarak düdüklü tencereye konur (İsterseniz rendeleyebilirsiniz )
Patates de rendelenerek tencereye konulur
Ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimekle, pirinçte ilave edilir
Sıvı yağ, salça, bulyon ve baharatlarda eklenerek 7 su bardağı sıcak su konularak düdüklünün ağzı kapatılır (Eğer kıvamın koyu olmasını isterseniz 6 su bardağı yeterli olacaktır )
Orta ateşte kaynamaya bırakılır Düdüklü ötünce ocağın altı kısılarak 15 dk pişirilir
Ayrı bir tencere de yağ ile kırmızı biber kızdırılır
Sarımsak minik minik doğranılarak bir kenarda bekletilir
Kaseye konulan çorbanın üzerine önce yağ ve kırmızı biber karışımı onun üzerine de çiğ sarımsak eklenilerek servis yapılır (Daha önce çiğ sarımsağı bu şekilde hiç kullanmamıştım; ancak bu lokantada bu şekilde yedim, tadına hayran kaldım )
Afiyet olsun
*1 adet soğan
*1 adet rendelenmiş patates
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 adet tavuk bulyon
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz, karabiber
*7 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
*1 adet doğranmış sarımsak
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*2 yemek kaşığı tereyağ
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Soğan küp küp doğranarak düdüklü tencereye konur (İsterseniz rendeleyebilirsiniz )
Patates de rendelenerek tencereye konulur
Ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimekle, pirinçte ilave edilir
Sıvı yağ, salça, bulyon ve baharatlarda eklenerek 7 su bardağı sıcak su konularak düdüklünün ağzı kapatılır (Eğer kıvamın koyu olmasını isterseniz 6 su bardağı yeterli olacaktır )
Orta ateşte kaynamaya bırakılır Düdüklü ötünce ocağın altı kısılarak 15 dk pişirilir
Ayrı bir tencere de yağ ile kırmızı biber kızdırılır
Sarımsak minik minik doğranılarak bir kenarda bekletilir
Kaseye konulan çorbanın üzerine önce yağ ve kırmızı biber karışımı onun üzerine de çiğ sarımsak eklenilerek servis yapılır (Daha önce çiğ sarımsağı bu şekilde hiç kullanmamıştım; ancak bu lokantada bu şekilde yedim, tadına hayran kaldım )
Afiyet olsun