iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*10 su bardağı su
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Daha önce düdüklü tencere de yaptığım mercimek çorbamı paylaşmıştım onun tarifi şöyle;
Mercimek yıkanır süzülür Düdüklü tencereye yağ konulur doğranmış soğan atılır rengi dönünce patates ve havuç atılır (soğanı, patatesi, havucu tahtada doğruyoruz boyutu fark etmez çünkü ezici robottan çekiyorum sonradan) mercimeği de atıp kavuruyoruz, salçayı ekleyip suyunu da ilave ediyoruz ,biraz karıştırıp düdüklüyü kapatıyoruz 30 dk sonra açıyorum ezici ile pürüzsüz hale getiriyorum İsteyen süzgeçten de süzebilir Biraz daha kaynatıktan sonra çorbamız hazır İsteğe bağlı isteyen pul biber, nane dökebilir limon sıkabilirsiniz
Bu sefer normal tencere de yaptım o da böyle
Tencereye yağı ilave ediyoruz üstüne yıkayıp süzdüğümüz bir bardak kırmızı mercimeği ve salçayı ilave ediyoruz kavuruyoruz ,34 dk sonra 10 su bardağı su ekleyip bir saat boyunca kaynatıyoruz Arada karıştırın ki dibi tutmasın Bir saat sonunda blender ile geçin pürüzsüz olsun Kısık ateşte bir kere daha kaynatıyoruz bu sırada tuzunu ilave ediyoruz İsterseniz nane ve pulbiber ile de servis yapabilirsiniz Afiyet şifa olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*10 su bardağı su
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Daha önce düdüklü tencere de yaptığım mercimek çorbamı paylaşmıştım onun tarifi şöyle;
Mercimek yıkanır süzülür Düdüklü tencereye yağ konulur doğranmış soğan atılır rengi dönünce patates ve havuç atılır (soğanı, patatesi, havucu tahtada doğruyoruz boyutu fark etmez çünkü ezici robottan çekiyorum sonradan) mercimeği de atıp kavuruyoruz, salçayı ekleyip suyunu da ilave ediyoruz ,biraz karıştırıp düdüklüyü kapatıyoruz 30 dk sonra açıyorum ezici ile pürüzsüz hale getiriyorum İsteyen süzgeçten de süzebilir Biraz daha kaynatıktan sonra çorbamız hazır İsteğe bağlı isteyen pul biber, nane dökebilir limon sıkabilirsiniz
Bu sefer normal tencere de yaptım o da böyle
Tencereye yağı ilave ediyoruz üstüne yıkayıp süzdüğümüz bir bardak kırmızı mercimeği ve salçayı ilave ediyoruz kavuruyoruz ,34 dk sonra 10 su bardağı su ekleyip bir saat boyunca kaynatıyoruz Arada karıştırın ki dibi tutmasın Bir saat sonunda blender ile geçin pürüzsüz olsun Kısık ateşte bir kere daha kaynatıyoruz bu sırada tuzunu ilave ediyoruz İsterseniz nane ve pulbiber ile de servis yapabilirsiniz Afiyet şifa olsun