iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*2 su bardağı su
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım bağ maydanoz
*5 dal yeşil soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kimyon
Mercimek Köfte Tarifi Yapılışı Mercimeği soğuk suyla iyice yıkayıp süzdükten sonra, bir tencereye koyun Üstüne 2 su bardağı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra haşlamaya başlayın
Mercimek lapa kıvamına gelene kadar haşlamaya devam edin ( 2025 dk ) Lapa kıvamındayken üstüne bulguru katıp karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağı söndürün ve demlenmeye bırakın ( 2025 dk )
Bu arada soğan küçük küp şeklinde doğranarak bir tavaya konulur Üstüne margarin ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur Soğanlar pembeleştikten sonra içine salça ve pul biber eklenir ve 23 dk karıştırıldıktan sonra ocak kapatılır
Demlemeye bıraktığımız mercimekler ve soğanlar bir tepsiye boşaltılır Bu karışıma karabiber, kimyon ve kalan tuz eklenerek ( istenirse köfte baharı ) yoğrulmaya başlanır Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra ( 5 dk ) ince ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozları ekleyip yine yoğurulur 12 dk’da bu şekilde yoğrulduktan sonra elinizle şekil vererek altına kıvırcık marul koyduğunuz, tabakta servis edilir
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*2 su bardağı su
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*1 orta boy kuru soğan
*Yarım bağ maydanoz
*5 dal yeşil soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kimyon
Mercimek Köfte Tarifi Yapılışı Mercimeği soğuk suyla iyice yıkayıp süzdükten sonra, bir tencereye koyun Üstüne 2 su bardağı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra haşlamaya başlayın
Mercimek lapa kıvamına gelene kadar haşlamaya devam edin ( 2025 dk ) Lapa kıvamındayken üstüne bulguru katıp karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağı söndürün ve demlenmeye bırakın ( 2025 dk )
Bu arada soğan küçük küp şeklinde doğranarak bir tavaya konulur Üstüne margarin ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur Soğanlar pembeleştikten sonra içine salça ve pul biber eklenir ve 23 dk karıştırıldıktan sonra ocak kapatılır
Demlemeye bıraktığımız mercimekler ve soğanlar bir tepsiye boşaltılır Bu karışıma karabiber, kimyon ve kalan tuz eklenerek ( istenirse köfte baharı ) yoğrulmaya başlanır Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra ( 5 dk ) ince ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozları ekleyip yine yoğurulur 12 dk’da bu şekilde yoğrulduktan sonra elinizle şekil vererek altına kıvırcık marul koyduğunuz, tabakta servis edilir