iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı mercimek
*4 su bardağı su
*15 su bardağı ince bulgur
*1 adet orta boy soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*2*yemek kaşığı salça (biberdomates karışık)
*45 adet yeşil soğan
*Çeyrek demete yakın maydanoz
*2 çay kaşığı tuz
*3 çay kaşığı kırmızıbiber
*25 çay kaşığı karabiber
*25 çay kaşığı kimyon
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Mercimek ve 4 su bardağı su ve 2 çay kaşığı tuz, mercimekler iyice eriyene kadar haşlanır Daha sonra bulgurlar ilave edilir 12 dakika karıştırılarak pişirildikten sonra altı kapanır ve dinlenmeye bırakılır
Bu sırada, tavada yemeklik doğranan soğan pişirilir Üzerine 2 yemek kaşığı salça ilave edilir ve karıştırılır Sonra mercimekbulgur karışımının üzerine ilave edilir
El yakmayacak sıcaklığa geldiğinde baharatları dökülür ve yoğurulmaya başlanır Eğer suyunu fazla çekmişse azar azar su ilave edilerek kıvamına gelmesini sağlayın Daha sonra ince ince doğranan yeşillikler ilave edilir ve karıştırılır Son olarak şekil verilir Marul ile servis edilir
Afiyet olsun
*15 su bardağı mercimek
*4 su bardağı su
*15 su bardağı ince bulgur
*1 adet orta boy soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*2*yemek kaşığı salça (biberdomates karışık)
*45 adet yeşil soğan
*Çeyrek demete yakın maydanoz
*2 çay kaşığı tuz
*3 çay kaşığı kırmızıbiber
*25 çay kaşığı karabiber
*25 çay kaşığı kimyon
Mercimek Köftesi (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Mercimek ve 4 su bardağı su ve 2 çay kaşığı tuz, mercimekler iyice eriyene kadar haşlanır Daha sonra bulgurlar ilave edilir 12 dakika karıştırılarak pişirildikten sonra altı kapanır ve dinlenmeye bırakılır
Bu sırada, tavada yemeklik doğranan soğan pişirilir Üzerine 2 yemek kaşığı salça ilave edilir ve karıştırılır Sonra mercimekbulgur karışımının üzerine ilave edilir
El yakmayacak sıcaklığa geldiğinde baharatları dökülür ve yoğurulmaya başlanır Eğer suyunu fazla çekmişse azar azar su ilave edilerek kıvamına gelmesini sağlayın Daha sonra ince ince doğranan yeşillikler ilave edilir ve karıştırılır Son olarak şekil verilir Marul ile servis edilir
Afiyet olsun