iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı mercimek
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardağı)
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, bul biber
*Tuz
*Taze soğan, maydanoz
*3 su bardağı su
*Marul ve limon
Mercimek Köftesi (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı MERHABLAR;
Tam kıvamında bir mercimek köftesi Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml ‘lik klasik su bardağı
NOT;
Ben mercimeği pişirme işlemini düdüklü tencerede yaptım Normal tencerede de yapılabilir pişirme süresi değişecektir
İlk olarak kırmızı mercimeği temiz su çıkana kadar yıkayalım 3 su bardağı su ile düdüklüde 5 dk Haşlayalım
Köftelik bulguru soğuk suda 1 defa yıkayalım 23 defa yıkarsak kabarabilir Düdüklüyü açıp bulguru ekleyelim ve kapağını kapatıp kabarmaya bırakalım
Bir sos tenceresine sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuralım Salçayı ekleyip onu da kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyip tencerenin içine dökelim iyice karıştıralım ve soğuması için bırakalım
Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp küçük küçük doğrayalım Soğumuş olan köftelik harca ekleyelim ve yoğuralım Şekil verip servis tabağına dizelim Marul ve limon eşliğinde servis edelim
AFİYET OLSUN
*1 su bardağı mercimek
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 çay bardağı sıvı yağ (küçük çay bardağı)
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, bul biber
*Tuz
*Taze soğan, maydanoz
*3 su bardağı su
*Marul ve limon
Mercimek Köftesi (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı MERHABLAR;
Tam kıvamında bir mercimek köftesi Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml ‘lik klasik su bardağı
NOT;
Ben mercimeği pişirme işlemini düdüklü tencerede yaptım Normal tencerede de yapılabilir pişirme süresi değişecektir
İlk olarak kırmızı mercimeği temiz su çıkana kadar yıkayalım 3 su bardağı su ile düdüklüde 5 dk Haşlayalım
Köftelik bulguru soğuk suda 1 defa yıkayalım 23 defa yıkarsak kabarabilir Düdüklüyü açıp bulguru ekleyelim ve kapağını kapatıp kabarmaya bırakalım
Bir sos tenceresine sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuralım Salçayı ekleyip onu da kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyip tencerenin içine dökelim iyice karıştıralım ve soğuması için bırakalım
Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp küçük küçük doğrayalım Soğumuş olan köftelik harca ekleyelim ve yoğuralım Şekil verip servis tabağına dizelim Marul ve limon eşliğinde servis edelim
AFİYET OLSUN