iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*12 su bardağı ince bulgur
*1 büyük boy soğan
*12 demet maydanoz
*12 yemek kaşığı biber salçası (salça miktarı isteğinize göre + değiştirilebilir)
*34 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*2, 53 su bardağı su
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri 23 bardak kadar su ve bir tutam tuz ekleyerek yaklaşık 2025 dakika kadar önce yüksek sonra orta ateşte pişirerek çok koyu çorba kıvamı elde ediyoruz Mercimekler kolay dibine tutabileceğinden ara sıra karıştırmakta fayda var Mercimek bu kıvamı alınca üzerine bulguru ilave edip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı halde dinlenmeye alıyoruz 1015 dakika içerisinde bulgur suyu iyice çekecek ve köfte kıvamına gelecektir Bu esnada soğanı çok küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirip üzerine salçayı da ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz Bu sosu ve kimyonu mercimeklerin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz Son olarak ince kıyılmış maydanozların az bir kısmını ekleyip karıştırıyoruz ve servis için birer parça alarak avcumuz da hafifçe sıkıyoruz Üzerine maydanoz ve sumak (isteğe bağlı) serpiştirerek servis ediyoruz
Afiyet olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*12 su bardağı ince bulgur
*1 büyük boy soğan
*12 demet maydanoz
*12 yemek kaşığı biber salçası (salça miktarı isteğinize göre + değiştirilebilir)
*34 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*2, 53 su bardağı su
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri 23 bardak kadar su ve bir tutam tuz ekleyerek yaklaşık 2025 dakika kadar önce yüksek sonra orta ateşte pişirerek çok koyu çorba kıvamı elde ediyoruz Mercimekler kolay dibine tutabileceğinden ara sıra karıştırmakta fayda var Mercimek bu kıvamı alınca üzerine bulguru ilave edip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı halde dinlenmeye alıyoruz 1015 dakika içerisinde bulgur suyu iyice çekecek ve köfte kıvamına gelecektir Bu esnada soğanı çok küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirip üzerine salçayı da ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz Bu sosu ve kimyonu mercimeklerin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz Son olarak ince kıyılmış maydanozların az bir kısmını ekleyip karıştırıyoruz ve servis için birer parça alarak avcumuz da hafifçe sıkıyoruz Üzerine maydanoz ve sumak (isteğe bağlı) serpiştirerek servis ediyoruz
Afiyet olsun