iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince (Köftelik)bulgur
*4, 5 su bardağı su
*Yarım demet maydanoz
*56 adet taze soğan
*İsteğinize göre dereotu
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*12 çay kaşığı karabiber
*İsteğinize göre pulbiber (Ben koymadım)
*Tuz
Süslemek için;
*Marul
*Limon
*Domates
Mercimek Köftesi (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı Merhaba çok şık sunumuyla harika bir mercimek köftesi tarifi vermek istiyorum Öncelikle kırmızı mercimekler yıkanır, haşlanır Mercimekler haşlanıp dağılmaya başladığında ocağın altı kapatılır, bulgur ilave edilip tencerenin kapağı kapatılırak demlenmeye bırakılır Bu sırada zeytinyağında soğan güzelce kavrulur, rengi pembeleştiğinde salça da ilave edilir biraz daha kavrulur Demlenen mercimeğe soğanlı karışım ve baharatlar eklenerek güzelce yoğurulur İnce doğranmış maydanoz ve taze soğan da ilave edilip tekrar yoğurulur Tart kalıbının içine streç film döşenir (Kalıp ters çevrildiğinde kolaylıkla kalıptan çıkması için) Karışım güzelce kalıba yayılır, her tarafı streçle kapanır ki kurumasın Dolapta 12 saat kadar bekletildikten sonra uygun bir tabağa ters çevrilerek üzeri ince dilimlenmiş marul limon ve domatesle süslenir Afiyet olsun!
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince (Köftelik)bulgur
*4, 5 su bardağı su
*Yarım demet maydanoz
*56 adet taze soğan
*İsteğinize göre dereotu
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*12 çay kaşığı karabiber
*İsteğinize göre pulbiber (Ben koymadım)
*Tuz
Süslemek için;
*Marul
*Limon
*Domates
Mercimek Köftesi (Tart Kalıbında) Tarifi Yapılışı Merhaba çok şık sunumuyla harika bir mercimek köftesi tarifi vermek istiyorum Öncelikle kırmızı mercimekler yıkanır, haşlanır Mercimekler haşlanıp dağılmaya başladığında ocağın altı kapatılır, bulgur ilave edilip tencerenin kapağı kapatılırak demlenmeye bırakılır Bu sırada zeytinyağında soğan güzelce kavrulur, rengi pembeleştiğinde salça da ilave edilir biraz daha kavrulur Demlenen mercimeğe soğanlı karışım ve baharatlar eklenerek güzelce yoğurulur İnce doğranmış maydanoz ve taze soğan da ilave edilip tekrar yoğurulur Tart kalıbının içine streç film döşenir (Kalıp ters çevrildiğinde kolaylıkla kalıptan çıkması için) Karışım güzelce kalıba yayılır, her tarafı streçle kapanır ki kurumasın Dolapta 12 saat kadar bekletildikten sonra uygun bir tabağa ters çevrilerek üzeri ince dilimlenmiş marul limon ve domatesle süslenir Afiyet olsun!