iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 buçuk su bardağı ince bulgur
*1 bas kuru soğan
*1 demek yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*Kimyon
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri nişastası çıkana kadar yıkayın, üzerine 1 litre kadar su koyun ve iyice kaynatın Hafif sulu iken bulguru ekleyin ,hızlıca karıştırıp kapağını kapatın
Kuru soğanlarınızı ince ince doğrayın tavada yağ ile birlikte kavurun, pembeleşince salçayı ekleyin, 2 dk kadar kavurun ve altını kapatın
Yeşil soğanları (beyaz kısımları hariç) maydanozlarınızı doğrayın
Mercimek bulgur karışımını geniş bir kaba alın, üzerine yeşillikleri ve tavadaki karışımı, tuzu ve baharatları ekleyin ve yoğurun İyice özdeşince elinizde deneme yapın hafifçe yassı bir şekilde yuvarlayın birbirini tutuyorsa olmuştur Şekil verin ve kıvırcıkla sunum yapabilirsiniz
Not: ben esmer ince bulgur kullandım
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 buçuk su bardağı ince bulgur
*1 bas kuru soğan
*1 demek yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*Kimyon
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri nişastası çıkana kadar yıkayın, üzerine 1 litre kadar su koyun ve iyice kaynatın Hafif sulu iken bulguru ekleyin ,hızlıca karıştırıp kapağını kapatın
Kuru soğanlarınızı ince ince doğrayın tavada yağ ile birlikte kavurun, pembeleşince salçayı ekleyin, 2 dk kadar kavurun ve altını kapatın
Yeşil soğanları (beyaz kısımları hariç) maydanozlarınızı doğrayın
Mercimek bulgur karışımını geniş bir kaba alın, üzerine yeşillikleri ve tavadaki karışımı, tuzu ve baharatları ekleyin ve yoğurun İyice özdeşince elinizde deneme yapın hafifçe yassı bir şekilde yuvarlayın birbirini tutuyorsa olmuştur Şekil verin ve kıvırcıkla sunum yapabilirsiniz
Not: ben esmer ince bulgur kullandım