iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*4,5 su bardağı su
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 adet orta boy kuru soğan
*12 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım bağ maydanoz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon (isteğe göre)
*Limon
*Tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimeği suda haşlıyoruz Mercimekler haşlanıp iyice yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekliyoruz İnce bulguru mercimeğin içerisine iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp bir tavada zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz Soğan yumuşadığında salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurup kenara alıyoruz ve içerisine kuru baharatları ekleyip karıştırıyoruz İçine bulgur kattığımız mercimeği geniş bir kaba alıp tavadaki harcı üzerine döküyoruz Limon ekleyeceksek limonun suyunu da karışıma ilave ediyoruz Ben ekşi sevdiğim için 1 limon ekledim Bu şekilde harç kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz İnce doğranan maydanozları ilave edip hepsi birleşecek şekilde tekrar yoğurup elimizle şekil verdikten sonra servis tabağına alıyoruz 12 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz Arzuya göre marul yaprakları ile süslenebilir Afiyet olsun
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*4,5 su bardağı su
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*1 adet orta boy kuru soğan
*12 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım bağ maydanoz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon (isteğe göre)
*Limon
*Tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimeği suda haşlıyoruz Mercimekler haşlanıp iyice yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekliyoruz İnce bulguru mercimeğin içerisine iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp bir tavada zeytinyağı ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz Soğan yumuşadığında salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurup kenara alıyoruz ve içerisine kuru baharatları ekleyip karıştırıyoruz İçine bulgur kattığımız mercimeği geniş bir kaba alıp tavadaki harcı üzerine döküyoruz Limon ekleyeceksek limonun suyunu da karışıma ilave ediyoruz Ben ekşi sevdiğim için 1 limon ekledim Bu şekilde harç kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz İnce doğranan maydanozları ilave edip hepsi birleşecek şekilde tekrar yoğurup elimizle şekil verdikten sonra servis tabağına alıyoruz 12 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz Arzuya göre marul yaprakları ile süslenebilir Afiyet olsun