iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*1 orta boy kuru soğan
*Taze soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Limon
*İstenilirse dereotu (ben kullanmadım)
Servis için:
*Marul (kıvırcık ya da ıceberg) veya roka
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve üstünü 2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakın Dibinde hafif su kalana kadar pişirin Kapatmadan beş dakika önce pul biberi ekleyip karıştırın Daha sonra altını kapatıp bulguru ekleyin ve karıştırıp tuzunu ve karabiberi ekleyin kapağını da kapatıp dinlendirin Mercimek dinlenirken kuru soğanı doğrayın mercimeğin atın karıştırın tekrar kapağını kapatın Sonrasında maydanozu, taze soğanı ince ince kıyın kenarda bekletin Dinlendirdiğiniz soğanlı mercimeğe salçaları ve sıvı yağ ve yarım limon suyu ekleyip güzelce 15 dakika kadar yoğurun Yoğurduktan sonra ılıklığı gittiğinde kıydığınız maydanozu, taze soğanı kullanıyorsanız eğer dereotunu ekleyip çok az yoğurun Sonrasında da limon ve ıceberg ya da kıvırcık, roka vs ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*1 orta boy kuru soğan
*Taze soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Limon
*İstenilirse dereotu (ben kullanmadım)
Servis için:
*Marul (kıvırcık ya da ıceberg) veya roka
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve üstünü 2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakın Dibinde hafif su kalana kadar pişirin Kapatmadan beş dakika önce pul biberi ekleyip karıştırın Daha sonra altını kapatıp bulguru ekleyin ve karıştırıp tuzunu ve karabiberi ekleyin kapağını da kapatıp dinlendirin Mercimek dinlenirken kuru soğanı doğrayın mercimeğin atın karıştırın tekrar kapağını kapatın Sonrasında maydanozu, taze soğanı ince ince kıyın kenarda bekletin Dinlendirdiğiniz soğanlı mercimeğe salçaları ve sıvı yağ ve yarım limon suyu ekleyip güzelce 15 dakika kadar yoğurun Yoğurduktan sonra ılıklığı gittiğinde kıydığınız maydanozu, taze soğanı kullanıyorsanız eğer dereotunu ekleyip çok az yoğurun Sonrasında da limon ve ıceberg ya da kıvırcık, roka vs ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun