iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*4 su bardağı su
*Yarım bağ maydanoz
*1 adet kuru soğan
*12 dal taze soğan (ben olmadığı için koyamadım)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı pul biber
*12 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon (tercihe bağlı)
*2 yemek kaşığı domates salçası
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimek yıkanır ve süzülür Bir tencereye alınarak üzerine 4 su bardağı su eklenir ve haşlamaya bırakılır Yaklaşık 25 dk sonra yani mercimekler iyice pişip açılınca bulgur eklenir ve karıştırılır Bulgur eklenir eklenmez ocaktan alınarak tencerenin kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağ da kavrulur Soğanlar biraz kavrulunca salça eklenir 23 dk sonra altı kapatılır
Demlenen mercimek ve bulgurlar genişçe bir kaseye alınır Üzerine soğansalça karışımı, tuz ve diğer baharatlar eklenerek yoğrulur Tüm malzemeler iyice özleşmeli Ardından kıyılmış maydanoz ve varsa doğranmış yeşil soğan eklenir 34 dk da bu şekilde yoğrulur Son olarak elle şekil verilerek marul eşliğinde servis yapılır
::Afiyet Olsun::
*1 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*4 su bardağı su
*Yarım bağ maydanoz
*1 adet kuru soğan
*12 dal taze soğan (ben olmadığı için koyamadım)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı pul biber
*12 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon (tercihe bağlı)
*2 yemek kaşığı domates salçası
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimek yıkanır ve süzülür Bir tencereye alınarak üzerine 4 su bardağı su eklenir ve haşlamaya bırakılır Yaklaşık 25 dk sonra yani mercimekler iyice pişip açılınca bulgur eklenir ve karıştırılır Bulgur eklenir eklenmez ocaktan alınarak tencerenin kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağ da kavrulur Soğanlar biraz kavrulunca salça eklenir 23 dk sonra altı kapatılır
Demlenen mercimek ve bulgurlar genişçe bir kaseye alınır Üzerine soğansalça karışımı, tuz ve diğer baharatlar eklenerek yoğrulur Tüm malzemeler iyice özleşmeli Ardından kıyılmış maydanoz ve varsa doğranmış yeşil soğan eklenir 34 dk da bu şekilde yoğrulur Son olarak elle şekil verilerek marul eşliğinde servis yapılır
::Afiyet Olsun::