iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 orta boy soğan
*2 adet orta boy yeşil veya kırmızı biber
*1 adet orta boy havuç
*1 2 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı toz biber
Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tarifi Yapılışı Merhabalar sevgili dostlar, bugün kış ayına çok yakışan sıcacık geleneksel bir yemek yapmak istedim Yeşil mercimeği yıkadıktan sonra tencerede üstüne çıkacak kadar su ekleyip biraz haşlıyoruz bu sayede kara suyunu da atmış oluyoruz Haşladığımız mercimekleri süzüp bir kenara alalım, tenceremize sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim, yarım halka doğradığımız havuçları da ekleyip biraz kavuralım Sonrasında domates, biber salçasını ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edelim Bir miktar su ile biraz pişmeye bırakalım Daha sonra mercimeği ekleyip üzerine çıkacak kadar su ekleyip hafif kısık ateşte pişmeye bırakalım Yemeğimizin baharatlarını uçağı kapatmadan az önce ekleyip 12 dk daha kaynattıktan sonra yemeğimiz hazır olacaktır Afiyetle ve bereketle
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 orta boy soğan
*2 adet orta boy yeşil veya kırmızı biber
*1 adet orta boy havuç
*1 2 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı toz biber
Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tarifi Yapılışı Merhabalar sevgili dostlar, bugün kış ayına çok yakışan sıcacık geleneksel bir yemek yapmak istedim Yeşil mercimeği yıkadıktan sonra tencerede üstüne çıkacak kadar su ekleyip biraz haşlıyoruz bu sayede kara suyunu da atmış oluyoruz Haşladığımız mercimekleri süzüp bir kenara alalım, tenceremize sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim, yarım halka doğradığımız havuçları da ekleyip biraz kavuralım Sonrasında domates, biber salçasını ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edelim Bir miktar su ile biraz pişmeye bırakalım Daha sonra mercimeği ekleyip üzerine çıkacak kadar su ekleyip hafif kısık ateşte pişmeye bırakalım Yemeğimizin baharatlarını uçağı kapatmadan az önce ekleyip 12 dk daha kaynattıktan sonra yemeğimiz hazır olacaktır Afiyetle ve bereketle