iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*1, 5 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tutam tuz
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*1 yumurta akı(sarısı üstüne)
*Un
İç malzeme:
*1 su bardağı yeşil mercimek
*3 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Mercimekli Açma Tarifi Yapılışı Önce hamuru hazırlayalım Süt ve suyu ılıklatalım Şeker ve mayayla karıştıralım Diğer malzemeleri de ekleyip, yumuşak bir hamur yapalım Yeşil mercimeği pişirelim (Ben düdüklüde 15 dakikada pişirdim) Soğanları kavuralım Salça, mercimek ve baharatları ekleyelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze koparıp tabak büyüklüğünde nişastayla açalım İçine malzemeden koyup yayalım Rulo saralım ve yuvarlak yapıp tepsiye koyalım Tepsi dolunca üzerlerine yumurta sarısı sürüp, sıvı yağ dökelim ve fırına verelim Süper oluyor tavsiye ederim
*1, 5 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tutam tuz
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*1 yumurta akı(sarısı üstüne)
*Un
İç malzeme:
*1 su bardağı yeşil mercimek
*3 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Mercimekli Açma Tarifi Yapılışı Önce hamuru hazırlayalım Süt ve suyu ılıklatalım Şeker ve mayayla karıştıralım Diğer malzemeleri de ekleyip, yumuşak bir hamur yapalım Yeşil mercimeği pişirelim (Ben düdüklüde 15 dakikada pişirdim) Soğanları kavuralım Salça, mercimek ve baharatları ekleyelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze koparıp tabak büyüklüğünde nişastayla açalım İçine malzemeden koyup yayalım Rulo saralım ve yuvarlak yapıp tepsiye koyalım Tepsi dolunca üzerlerine yumurta sarısı sürüp, sıvı yağ dökelim ve fırına verelim Süper oluyor tavsiye ederim