iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Bulgur Pilavı (Sarımsaklı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 büyük çay bardağı bulgur
*1 büyük çay bardağı yeşil mercimek
*4 buçuk çay bardağı sıcak su
*2 orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
*1 tavuk knorr
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı (Sarımsaklı) Tarifi Yapılışı
Önce yeşil mercimeği tencereye alıp üstü gecene kadar suyla haşlıyoruz (Hafif diri kalsın çünkü sonrada bulgurla beraber haşlayacağız)
Mercimek suyunu süzüp kenara alin
Sıvı yağı tencereye alıp üstüne küçük küçük doğradığınız sarımsak ve soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin
Sonra bulguru soğana ekleyip bir iki dakika kavurun
Sosladığınız yeşil mercimeği de ekleyip yine bir iki dakika kavurun
Üstüne sıcak suyu ekleyin Tuzunu ve knorunu da koyun
Suyunu çektikten sonra atesi kapattığınız zaman tereyağını da pilava ekleyin sonra 15 20 dakika demlenmesini bekleyin
AFİYET OLSUN*
*2 büyük çay bardağı bulgur
*1 büyük çay bardağı yeşil mercimek
*4 buçuk çay bardağı sıcak su
*2 orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
*1 tavuk knorr
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı (Sarımsaklı) Tarifi Yapılışı
Önce yeşil mercimeği tencereye alıp üstü gecene kadar suyla haşlıyoruz (Hafif diri kalsın çünkü sonrada bulgurla beraber haşlayacağız)
Mercimek suyunu süzüp kenara alin
Sıvı yağı tencereye alıp üstüne küçük küçük doğradığınız sarımsak ve soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin
Sonra bulguru soğana ekleyip bir iki dakika kavurun
Sosladığınız yeşil mercimeği de ekleyip yine bir iki dakika kavurun
Üstüne sıcak suyu ekleyin Tuzunu ve knorunu da koyun
Suyunu çektikten sonra atesi kapattığınız zaman tereyağını da pilava ekleyin sonra 15 20 dakika demlenmesini bekleyin
AFİYET OLSUN*