iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Bulgur Pilavı ( Tavuklu ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su bardağı pilavlık bulgur
*3 Bardak su ( Tavuk ya da et suyu da eklenebilir )
*1 Su bardağı mercimek
*2 Adet kalçalı but ( Haşlanmış )
*1 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ ( Ya da margarin )
*(Tereyağ da katabilirsiniz )
*Karabiber
*Tuz
*
Mercimekli Bulgur Pilavı ( Tavuklu ) Tarifi Yapılışı Mercimeğimizi akşamdan ıslatıp, bir taşım kaynatıyoruz Çok kaynatmamalı, mercimekler diri olmalı Küçük küp şeklinde doğradığımız soğanları yağda kavuruyoruz Soğanlar pembeleştiğinde mercimeğimizi atıp biraz da birlikte kavuruyoruz Mercimek suyunu çekmeye başladığında suyumuzu, karabiber ve tuzu da ekliyoruz Su kaynadığında bulguru ekliyoruz Bulgur suyunu çektiğinde ocağımızı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz Önceden haşlanmış tavuklarımızı ister içine diderek istenirse yanına bütün olarak ekleyip servis yapıyoruz (Tavuk yerine kuşbaşıyla da yapılabilir )
Afiyet Olsun
*2 Su bardağı pilavlık bulgur
*3 Bardak su ( Tavuk ya da et suyu da eklenebilir )
*1 Su bardağı mercimek
*2 Adet kalçalı but ( Haşlanmış )
*1 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ ( Ya da margarin )
*(Tereyağ da katabilirsiniz )
*Karabiber
*Tuz
*
Mercimekli Bulgur Pilavı ( Tavuklu ) Tarifi Yapılışı Mercimeğimizi akşamdan ıslatıp, bir taşım kaynatıyoruz Çok kaynatmamalı, mercimekler diri olmalı Küçük küp şeklinde doğradığımız soğanları yağda kavuruyoruz Soğanlar pembeleştiğinde mercimeğimizi atıp biraz da birlikte kavuruyoruz Mercimek suyunu çekmeye başladığında suyumuzu, karabiber ve tuzu da ekliyoruz Su kaynadığında bulguru ekliyoruz Bulgur suyunu çektiğinde ocağımızı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz Önceden haşlanmış tavuklarımızı ister içine diderek istenirse yanına bütün olarak ekleyip servis yapıyoruz (Tavuk yerine kuşbaşıyla da yapılabilir )
Afiyet Olsun