iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet büyükçe kuru soğan 1,5 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı mısır özü yağ 1 çorba kaşığı tereyağı (silme) Tuz Hazırlanışı
Mercimeğinizi yıkayarak,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın(mercimekleriniz tam açılmasın)Süzerek,haşlama suyunu kenara alınİnce yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ ile pişirme tencerenize alınKavurun
Bulgurunuzu ekleyin,kavurmaya devam edin(12 dk),ardından süzülmüş yeşil mercimeği ekleyin2 dk kadar daha kavurunYeşil mercimeğin suyunu ölçerek gerekiyorsa sıcak su ekleyerek 4 çay bardağı sıcak su elde edinKavrulmuş mercimekli soğanlı pilava ekleyin,tuzunu ayarlayınKapağını kapatarak önce harlı sonra, yavaş ateşte pilavınızı pişirin
Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin,karıştırınDemlenmesi için mutfak bezinizle bohçalıyarak 15 dk bekletinServis önerisi, Ayran ve TurşuAfiyet olsun
2 çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet büyükçe kuru soğan 1,5 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı mısır özü yağ 1 çorba kaşığı tereyağı (silme) Tuz Hazırlanışı
Mercimeğinizi yıkayarak,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın(mercimekleriniz tam açılmasın)Süzerek,haşlama suyunu kenara alınİnce yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ ile pişirme tencerenize alınKavurun
Bulgurunuzu ekleyin,kavurmaya devam edin(12 dk),ardından süzülmüş yeşil mercimeği ekleyin2 dk kadar daha kavurunYeşil mercimeğin suyunu ölçerek gerekiyorsa sıcak su ekleyerek 4 çay bardağı sıcak su elde edinKavrulmuş mercimekli soğanlı pilava ekleyin,tuzunu ayarlayınKapağını kapatarak önce harlı sonra, yavaş ateşte pilavınızı pişirin
Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin,karıştırınDemlenmesi için mutfak bezinizle bohçalıyarak 15 dk bekletinServis önerisi, Ayran ve TurşuAfiyet olsun